Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ομολογία Νάκου:Αν κάποιος θέλει να κλέψει δεν θα το δηλώσει στο πόθεν έσχες του!

Ομολογία Νάκου:Αν κάποιος θέλει να κλέψει δεν θα το δηλώσει στο πόθεν έσχες του!

Ο κ. Αθανάσιος Νάκος είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής. Δηλαδή είναι εκείνος που ελέγχει τα πόθεν έσχες των βουλευτών. Ο κ. Νάκος όμως – ανεξάρτητα από το πόρισμα – είναι σύμφωνα με την λίστα που έχει κυκλοφορήσει και ελεγχόμενος από το ΣΔΟΕ.

Δηλαδή, είναι και ελεγκτής και ελεγχόμενος. Όπως είπε σήμερα ο ίδιος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες όσον αφορά την καταγγελία πολίτη του Βόλου που αφορά τον ίδιο και της οποίας έχει επιληφθεί το ΣΔΟΕ, η «καταγγελία-κουρελόχαρτο» του κ. Γεωργίου Σαράντη, διαβιβάστηκε στη Βουλή, στις 15 Μαΐου.

Όμως, αλλά κρίθηκε ως μη σημαντική από τον ειδικό γραμματέα της. «Με βάση την κρίση αυτή αποδέχθηκα τη θέση του προέδρου της Επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, ενώ και οι ορκωτοί ελεγκτές δεν εντόπισαν προβλήματα στα δικά μου πόθεν έσχες των προηγουμένων ετών», σημείωσε ο κ. Νάκος. Δεδομένου δε ότι η Επιτροπή, της οποίας προεδρεύει, πρόκειται να εξετάσει την εν λόγω καταγγελία, ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη διαδικασία αξιολόγησής της.

Είπε όμως και κάτι άλλο το οποίο είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό: “Ο κλέφτης”, είπε, “δεν δίνει αποδείξεις, αν θέλει κάποιος να κλέψει δεν θα το δηλώσει στο πόθεν έσχες του. Αν στήσει μια off shore εταιρεία στα νησιά Καϊμάν δεν θα την γράψει στην δήλωση περιουσιακής του κατάστασης. Δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε εμείς αυτά τα πράγματα”.

Ο κ. Νάκος ανακοίνωσε, επίσης, πως εντός του Οκτωβρίου θα δοθούν στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» για τη χρήση του οικονομικού έτους 2010, ενώ προχωρά και ο έλεγχος για τη χρήση του έτους 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παρέμβαση του Α.Πάγου για την λίστα των 36 – Τέντες: “Η παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης επικίνδυνη για την πολιτική ομαλότητα”

Πως αντιδρούν πολιτικοί από τη… λίστα των 36

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε