Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ομολογία Βενιζέλου: “Δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες προσδοκίες από τη Σύνοδο Κορυφής”

“Κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είμαστε σε πόλεμο”, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ.Βενιζέλος επισκέφθηκε τον κ.Παπούλια για να τον ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις και ο διάλογος που ακολούθησε είναι χαρακτηριστικός:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Περάστε, κύριε Αντιπρόεδρε. Είστε έτοιμος;

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι έτοιμος. Και ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος και όλη η κυβέρνηση. Αλλά η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στην Ευρώπη, μεγάλη αβεβαιότητα διεθνώς. Εδώ ο κόσμος ταλαιπωρείται, υφίσταται πολύ μεγάλες θυσίες. Επιτελούμε ένα πατριωτικό καθήκον γιατί πρέπει να σώσουμε τη χώρα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επισφαλής.

Δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες προσδοκίες για τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής. Θα επιδιώξουμε το καλύτερο. Αρχίζουμε τις διαπραγματεύσεις από αύριο το πρωί. Θα επιδιώξουμε λοιπόν, το καλύτερο για τη χώρα και για την ευρωζώνη. Όλοι καταλαβαίνουν ότι αν σωθεί η Ελλάδα θα σωθεί και η ευρωζώνη. Ισχύει και το αντίστροφο: αν αποτύχουν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να θωρακίσουν τον εαυτό τους.

Αλλά εδώ πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κάνουμε έναν πόλεμο. Και εάν κάποιοι νομίζουν ότι ζούμε υπό κανονικές συνθήκες και εφαρμόζουμε μία πολιτική που θέλουμε να εφαρμόσουμε, περικοπών και λιτότητας, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Θα ήμασταν ευτυχείς αν μπορούσαμε να είμαστε γενναιόδωροι, να δώσουμε σε όλους κάτι παραπάνω. Δυστυχώς κόβουμε από όλους και κυρίως από αυτούς που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους. Και πρέπει να κινητοποιηθούμε σε έναν αγώνα εθνικό κατά της φοροδιαφυγής. Γιατί το προϊόν αυτού του αγώνα θα διατεθεί για να κλείσουμε πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα της κοινωνίας, και ιδίως σε βάρος των πιο αδυνάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανατριχίλα! Reuters : Ετοιμάζεται άνευ προηγουμένου παρέμβαση της Ευρώπης στην Ελλάδα – Η Ελλάδα θα γίνει αποικία

Γερμανοί και Αμερικάνοι βλέπουν ”κούρεμα” εως 40% maximum

Σε τεντωμένο σχοινί ενόψει “κουρέματος” – Στα τυφλά συνάντηση με…

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε