Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ομολόγησαν την ανικανότητά τους και τώρα θα απολύουν σωρηδόν από το Δημόσιο

Ποιός φταίει για την αποτυχία της εφεδρείας; Ποιός φταίει που το μέτρο που εξαγγέλθηκε με τυμπανοκρουσίες δεν εφαρμόστηκε;

Ποιός φταίει για το γεγονός ότι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν από την μια μέρα στην άλλη στον δρόμο; Αν έθετε κανείς αυτά τα ερωτήματα χθες στο υπουργικό συμβούλιο πολλά χέρια θα σηκώνονταν και θα έδειχναν τον απέναντί τους.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση Παπαδήμου, όπου κανείς και πάλι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, παλιός και νέος υπουργός, που η μόνη έγνοια που έχουν είναι να μεταθέτουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Οι κόντρες των υπουργών έδιναν και έπαιρναν και μάλιστα με τρόπο απροκάλυπτο μπροστά στον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος πρέπει αν μη τι άλλο να ένιωσε χθες μεγάλη απογοήτευση, όπως και οι περισσότεροι πολίτες που είδαν τους υπουργούς της κυβέρνησής τους να νοιάζονται όχι για το αύριο του τόπου αλλά για το δικό τους. (διαβάστε εδώ όλες τις κόντρες στο χθεσινό υπουργικο)

Έτσι, φτάνουμε στις απολύσεις χιλιάδων – όχι μέσω εφεδρείας – αλλά με.. τις κλωτσιές. Ξαφνικά, ο κ. Ρέππας ανακάλυψε πως “υπάρχουν δομές που είναι άχρηστες, υπάλληλοι που δεν αποδίδουν”. Έτσι δικαιολογείται η απευθείας απόλυση υπαλλήλων και το λουκέτο σε ολόκληρους οργανισμούς του Δημοσίου.

Όπως είπε μάλιστα ο υπουργός η “εφεδρεία λειτούργησε συμβολικά” προφανώς για να δοθεί το μήνυμα ότι έρχονται απολύσεις και ανέφερε τη γνωστή φράση ότι πλέον δεν υπάρχει θέμα μη απολύσεων στο Δημόσιο καθώς ¨δεν είναι ταμπού”.

Παραδέχθηκε ότι η εφεδρεία ήταν προμήνυμα απολύσεων, μια μεταβατική μόνο περίοδος για να συνηθίσουν οι υπάλληλοι στην ιδέα των απολύσεων.

Ποιοι θα φύγουν;

Ήδη με τα έως τώρα δεδομένα λείπουν σχεδόν 8.000 από την εφεδρεία. Αντί των 10.000 εφέδρων για το 2011 δεν βγήκαν ούτε 2.000 και έτσι κινδυνεύουν πρώτοι από όλους οι υπάλληλοι οργανισμών που συγχωνεύονται και ακόμη δεν έχει βρει το κράτος τι θα τους κάνει, έπρεπε οι διαδικασίες να είχαν ολοκληρωθεί από τα τέλη του περασμένου μήνα.
Ουσιαστικά δεν μένει κανείς εκτός στόχου για… απόλυση και στον στενό Δημόσιο Τομέα. Μετά τις ανακοινώσεις Ρέππα για οργανισμούς που θα αξιολογηθούν μιλάμε για νέο γύρο προς συγχώνευση και κατάργηση οργανισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απολύσεις χωρίς εφεδρεία – Η αποτυχία των υπουργών στέλνει χιλιάδες στην ανεργία – Νέο μνημόνιο εφεδρείας για όσους είναι 50 ετών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε