Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ομόθυμη καταδίκη της έκρηξης από όλα τα κόμματα

Ο κ. Καστανίδης φτάνει έξω από το Πρωτοδικείο ΦΩΤΟ NEWSIT

Δεν χρειάζονται λεκτικές καταδίκες. Εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας, με τις πρακτικές που ακολουθούμε και οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν πτοούν τη δημοκρατία, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.

  O κ. Καστανιδης βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, μετά την επίθεση έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

  “Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη νέα ενέργεια – πρόκληση απέναντι στην έννομη τάξη της χώρας και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο. Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να καταστήσει σαφές σε ολόκληρη την κοινωνία, ότι η τρομοκρατία συνιστά μέγιστη απειλή για τον καθένα. Τραυματίζει, επίσης, βαρύτατα τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κέρκυρας, κ. Νικόλαος Δένδιας, με αφορμή την εκρηξη έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο.

    Ο κ. Δένδιας, κάνει λόγο για “μεγάλο κενό στη δημόσια ασφάλεια της χώρας μας” και καλεί την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη “να σοβαρευθούν και σε αυτόν τον τομέα”, καθώς όπως τονίζει, παρά τους… πανηγυρισμούς και τις «θριαμβολογίες», το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει υπαρκτό, αλλά επιδεινώνεται.

    Επίσης, επαναλαμβάνει ότι η ΝΔ θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για την πάταξη της τρομοκρατίας .

  “Τέτοιες ενέργειες δεν τρομάζουν την εξουσία των μονοπωλίων, αντίθετα αξιοποιούνται από αυτή για τον εκφοβισμό και τον αποπροσανατολισμό του λαού, για να δικαιολογούν τρομονόμους, νέους μηχανισμούς παρακολούθησης, φακελώματος και καταστολής σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ΚΚΕ, σχετικά με τη βομβιστική επίθεση έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνων και προσθέτει:

    “Ο λαός έχει συσσωρευμένη πια εμπειρία και για να βγάζει τα απαραίτητα συμπεράσματα”.

  “Οδηγούμαστε ως χώρα σε μια γενικευμένη αναρχία, με καλπάζουσες τρομοκρατικές ενέργειες, εγκληματικότητα και πολιτική απαξίωση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ, σχετικά με την έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

    Ο Λα.Ο.Σ κάνει λόγο για “παγωμένη και πελαγωμένη” κυβέρνηση ενώ μιά για “κομματικές «Κίρκες» της αριστεράς που προσπαθούν να πλανέψουν τις βαλλόμενες και προσβαλλόμενες ευπαθείς κοινωνικές τάξεις, τροφοδοτώντας καθημερινά το φυτίλι της εξέγερσης”.

“Ο δρόμος της τρομοκρατίας είναι ιστορικά ατελέσφορος και καταδικαστέος”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, με την οποία καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

    “Δρώντας στο όνομα των λαϊκών συμφερόντων αλλά πάντα ερήμην του λαού αποτελεί το καλύτερο άλλοθι για την κρατική καταστολή και την αυταρχικοποίηση της κοινωνίας. Πολύ δε περισσότερο στις μέρες μας, όπου υλοποιείται η πιο αντικοινωνική και ταξική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών και επιβάλλεται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντίσταση του κόσμου της εργασίας, τέτοιου είδους ενέργειες εξυπηρετούν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποτίθεται ότι επιδιώκουν”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

 Η Δημοκρατική Αριστερά, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει και εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

    “Οι ιδεολογικές επιφάσεις εκείνων που επιλέγουν να τρομοκρατούν το μόνο που επιτυγχάνουν είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας και η προσβολή της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας. Η κοινωνία πρέπει να δείξει το πιο αυστηρό πρόσωπό της απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες. Κανείς δεν μπορεί να κλείνει άλλο τα μάτια”, τονίζεται στην ανακοίνωση.   

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε