Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ομοβροντία” αντιπολίτευσης για την επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά στην μαζική συγκέντρωση των συνταξιούχων προκάλεσε πολιτικούς τριγμούς στην κυβέρνηση.

Ο Τσίπρας φέρεται να “τράβηξε το αυτί” του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και εκείνος ανέλαβε την… πολιτική ευθύνη της καταστολής.

Στο θέμα παρενέβησαν καταδικάζοντας την κυβερνητική πρακτική και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΝΔ: Αναλγησία, ανευθυνότητα και μικρότητα Τσίπρα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη χρήση δακρυγόνων εναντίον  των συνταξιούχων κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να επιρρίψει στους υπουργούς του την ευθύνη για τη χρήση δακρυγόνων εναντίον των συνταξιούχων, που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, αποδεικνύει την αναλγησία, την ανευθυνότητα και τη μικρότητά του.

Είναι ο ίδιος που υποσχόταν 13η σύνταξη και τώρα κόβει συντάξεις και ΕΚΑΣ. Είναι ο ίδιος που αρνείται, ακόμη και τώρα, να ακούσει τη φωνή των συνταξιούχων. Είναι ο ίδιος διπλά υπεύθυνος σε σχέση με τον κατ’ ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη».

ΠΑΣΟΚ: Κύριε Τσίπρα, λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τα επεισόδια στην πορεία των συνταξιούχων, τόνισε: “Ο πρωθυπουργός της πρώτης φοράς Αριστερά, που κατάργησε το ΕΚΑΣ και τσάκισε τις επικουρικές συντάξεις, έχει μονίμως κλούβες που κλείνουν τη δίοδο προς το Μαξίμου. Όταν οι συνταξιούχοι προσπαθούν να περάσουν και απωθούνται με δακρυγόνα, δηλώνει εξοργισμένος για την αστυνομική βία. Κύριε Τσίπρα, λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε!”

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διέταξε την επίθεση

Μια ημέρα μετά την κυβερνητική φιέστα στην Καισαριανή, που είχε προφανή στόχο να δώσει άλλοθι «αριστεροσύνης» και να ξεπλύνει την αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίθεση, με ΜΑΤ και δακρυγόνα, σε βάρος συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους και ζητούσαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η υλοποίηση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι – χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό ενάντια στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Ποτάμι: Εκμεταλλεύθηκαν τον πόνο τους και τώρα τους ψεκάζουν

«Ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ.Τσίπρας κατέβαιναν στις πλατείες και έταζαν στους συνταξιούχους αυξήσεις και 13η σύνταξη. Αφού εκμεταλλεύθηκαν τον πόνο τους κι έγιναν κυβέρνηση, σήμερα τους ψεκάζουν με χημικά, όταν τους ζητούν να υλοποιήσουν εκείνα που τους υποσχέθηκαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, για τα επεισόδια με τους συνταξιούχους.

«Κλεισμένοι στο Μαξίμου και στα υπουργεία τους, προσπαθούν να αποφύγουν την οργή εκείνων που εξαπάτησαν και τους στέλνουν να συνομιλήσουν με τα ΜΑΤ. Και μπορεί ο κ. Τόσκας να αναλαμβάνει το πολιτικό βάρος των ψεκασμών προκειμένου να καλύψει τον κ. Τσίπρα, όμως η ευθύνη του λαϊκισμού και των κάλπικων υποσχέσεων ανήκει σε ολόκληρη την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κι αυτή δεν παραγράφεται», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ένωση Κεντρώων: Μέτρα για να μην επαναληφθούν τα ίδια

“Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει την βαθιά της λύπη για την κακομεταχείριση που έκαναν τα ΜΑΤ σε αθώους συνταξιούχους, οι οποίοι υπερασπιζόντουσαν το ψωμί τους, το μπουρμπουάρ των εγγονιών τους και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων σχολιάζοντας τη στάση της αστυνομίας στην πορεία των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν μας αρκεί, η έκρηξη του κ. Τσίπρα, πρέπει να ληφθούν μέτρα να μην επαναληφθούν ποτέ τα ίδια» προσθέτει η Ένωση Κεντρώων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε