Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ομοβροντία πυρών στην κυβέρνηση για τα spread

Ομοβροντία πυρών στην κυβέρνηση για τα spread

«Είναι καιρός να σταματήσουν οι πάντες στην κυβέρνηση σας να μιλούν και να σταματήσουν οριστικώς

 γιατί κάθε φορά που μιλάνε κοστίζει στη χώρα μερικά δισεκατομμύρια σε αύξηση των επιτοκίων», είπε η
Ντόρα Μπακογιάννη 

«Δέχομαι την επισήμανση ότι εμείς οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να μιλάμε λιγότερο αλλά θα πρέπει να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια. Δεν μπορεί να τσιμπάτε στη φημολογία», απάντησε ο Κώστας Γείτονας.

Επίθεση στη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή το θέμα των σπρεντς και την φορολογική πολιτική.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος καταλόγισε ευθύνες στον πρωθυπουργό για την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού, που προέκυψε από το δημοσίευμα γερμανικού μέσου ενημέρωσης, σχετικά με την υποτιθέμενη διαρροή από κυβερνητικό αξιωματούχο.”Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, να αποκαλύψει το στέλεχος που έκανε την διαρροή και να επιμερίσει τις ευθύνες”, ανέφερε ο κ.Παναγιωτόπουλος. 

Για άστοχες και ανώνυμες διαρροές που στέλνουν απαράδεκτα μηνύματα, επιζήμια για τη χώρα και την οικονομία, μίλησε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, κ. Σταϊκούρας και επεσήμανε οτι τις θριαμβολογίες του πρωθυπουργού για μεγάλη νίκη της Ελλάδας δεν συμμερίζεται ούτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος.

Από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Κουτσούκος ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να σκεφτούν το κοινό αίσθημα και να φορολογήσουν την εκκλησία.

Ο Δημητρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε οτι είναι μεν γνωστό ότι η ΝΔ έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση και τα υψηλά επιτόκια δανεισμού, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από λάθη καιδικούς της χειρισμούς.
 “Διαπιστώθηκε”, είπε, “έλλειμμα κυβέρνηση συνοχής και σοβαρότητας και ένα περίσσευμα φλυαρίας. Μιλώ και για το πιστόλι στο τραπέζι και για τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων, ο επικεφαλής ΟΔΔΗΧ -δεν πιστεύω ότι είναι βαλτός από την Goldman Saks, αλλά είναι ο πιο φλύαρος επικεφαλής ενός τόσο κρίσιμου οργανισμού σε όλη την Ευρώπη”.

 

Πυρά και εκ των έσω δέχθηκε η κυβέρνηση με τον Χρήστο Πρωτόπαππα να λέει: “Η ακράτεια δηλώσεων και εκτιμήσεων από όπου κι αν προέρχεται, μόνο κακή υπηρεσία μπορεί να προσφέρει”.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε