Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ομπάμα: Ζήτω η Ελλάς! Η φιλία ΗΠΑ – Ελλάδας και τα… γιαούρτια της Μισέλ (VIDEO)

Ομπάμα: Ζήτω η Ελλάς! Η φιλία ΗΠΑ – Ελλάδας και τα… γιαούρτια της Μισέλ (VIDEO)

Σε άπταιστα ελληνικά καλωσόρισε τους ομογενείς στο Λευκό Οίκο Ομπαράκ Ομπάμα και με τον ίδιο τρόπο τους… αποχαιρέτισε. Στην εκδήλωση για να τιμηθεί η Ελληνική Ανεξαρτησία με αφορμή την 25η Μαρτίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για την ακλόνητη φιλία των δυο χωρών και έκλεισε τη σύντομη ομιλία του λέγοντας «Ζήτω η Ελλάς».

Αφού είπε στα ελληνικά “Λευκός Οίκος” και πήρε την… επιβεβαίωση του αντιπροέδρου του, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε πως ο Τζο Μπάιντεν πιστεύει πως έχει… ελληνικό αίμα, προκαλώντας τα γέλια όσων βρέθηκαν στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου, ανάμεσά τους ο υφυπουργός Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Αποκάλυψε δε ότι η σύζυγός του Μισέλ έχει πάντα γεμάτο το ψυγείο τους με… ελληνικά γιαούρτια!

Εκτός από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως η Αμερική είναι και θα παραμείνει ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αναγνωρίζοντας πως τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αντιμετώπισαν πρωτοφανείς προκλήσεις και έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε επίσης στους δεσμούς που συνδέουν ΗΠΑ και Ελλάδα και στη βαθιά φιλία των δυο χωρών, τονίζοντας ιδιαίτερα την προσφορά της ομογένειας. Μίλησε επίσης για την στάση των Ελλήνων στην προσφυγική κρίση. «Οι Έλληνες έχουν αγκαλιάσει με ανθρωπισμό εκείνους που έχουν ανάγκη», είπε.

«Οι δεσμοί μας είναι ιστορικοί, είμαστε φίλοι και σύμμαχοί στο ΝΑΤΟ και οι κουλτούρες μας είναι συνδεδεμένες. Αυτή δεν είναι μια σχέση ανάμεσα σε κυβερνήσεις. Είναι μια σχέση ανάμεσα σε φίλους, ανάμεσα σε οικογένειες», είπε.

Δεν ήταν όμως μόνο όσα είπε στην ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος αλλά όσα είπε μετά σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε αν είναι αισιόδοξος για συμφωνία όσον αφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε και εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα βγει πιο ισχυρή από ποτέ από αυτή την κρίση.

Ο λαός, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, είναι ανθεκτικός και το έχει αποδείξει στο παρελθόν σε δυσκολότερες καταστάσεις, αλλά και επειδή η συνεισφορά της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας είναι καθοριστική προς αυτή την κατεύθυνση.

Με πληροφορίες από greekreporter.com και mignatiou.com

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε