Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ωραιόκαστρο: Πορεία του ΚΚΕ υπέρ προσφύγων και κατά “Συλλόγου Γονέων, Δημάρχου και ακροδεξιών”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, διοργανώθηκε από το ΚΚΕ στο Ωραιόκαστρο μετά την άρνηση μερίδας γονέων να γίνουν δεκτά προσφυγόπουλα σε σχολεία της περιοχής.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το δημαρχείο και στους συγκεντρωθέντες μίλησε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία.

Η ΚΟ Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της καταδικάζει τη δημοτική αρχή, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αλλά και τους “ακροδεξιούς κύκλους” – που όπως αναφέρεται – “προσπάθησαν να δημιουργήσουν τεχνητά ένα ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα και να δώσουν μια πλαστή μεσαιωνική εικόνα για τους απλούς ανθρώπους της περιοχής”.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση συμπαράστασης ζήτησαν εκπαίδευση όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων, με εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων (εξειδικευμένο και επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, κατάλληλες αίθουσες κ.ά), καμιά εμπλοκή ΜΚΟ, ασφαλή μεταφορά των παιδιών από κρατικές υπηρεσίες και εξασφάλιση όλων των όρων υγιεινής (εμβολιασμοί, βεβαίωση γιατρού κ.ά).

“Όχι στις ρατσιστικές κραυγές μίσους, ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μόρφωση για όλα τα προσφυγόπουλα”, ήταν μερικά από τα συνθήματα που έγραφαν τα πανό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε