Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Οργή Σημίτη κατά Παπανδρέου – Σκληρά λόγια του πρώην πρωθυπουργού για τον διάδοχό του – Επιστολή κόλαφος

Οργή Σημίτη κατά Παπανδρέου – Σκληρά λόγια του πρώην πρωθυπουργού για τον διάδοχό του – Επιστολή κόλαφος

Αιτία η αποδοχή εκ μέρους του Γ. Παπανδρέου του αιτήματος για εξεταστική για την Οικονομία απ’ το 96. “Σιωπή” από τους υπουργούς της κυβέρνησης που ήταν και υπουργοί του.

Άμεση και άκρως αιχμηρή ήταν η απάντηση του πρώη πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η εξεταστική για την οικονομία να αφορά και την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη.

Ο κ. Σημίτης με δελτίο τύπου αναφέρει κατηγορηματικά ότι Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά, δηλαδή και την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης.

Και συνεχίζει αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για σύσσωμη την κυβέρνηση λέγοντας πως δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμα πριν από το 2001 και ύποπτα μετά.

Στην ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωσή του που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Σημίτης καταλήγει λέγοντας με νόημα ότι “υπονοούμενα, μισόλογα και πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά”.

Η ανακοίνωση του κ. Σημίτη έρχεται μόλις μία μέρα μετά τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ο οποίος προκάλεσε αίσθηση όταν δήλωσε ότι η Εξεταστική για την οικονομία ενδεχομένως να αφορά και την διακυβέρνηση Σημίτη. 

Αμέσως μετά την αιχμηρή παρέμβαση του κ. Σημίτη άμεσο ήταν το σχόλιο των κυβερνητικών κύκλων, που προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την κατάσταση λέγοντας πως δεν καμία διάσταση απόψεων δεν υπάρχει με τον Κώστα Σημίτη.

Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι ορθώς μιλάει ο κ.Σημίτης και υπενθύμιζαν ότι ο κ. Παπανδρέου, στη χθεσινή του συνομιλία με τους δημοσιογράφους, απλά απάντησε με τη φράση “όλα στο φως, αν υπάρχουν στοιχεία”, όταν ρωτήθηκε αν η έρευνα θα φθάσει μέχρι το 2001 και θα περιλάβει και την “Γκόλντμαν Σακς”.

Η φράση αυτή, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν περιέχει καμία αιχμή κατά του πρώην πρωθυπουργού, θεωρώντας ότι “δεν υπάρχει κανένα θέμα”.

Διαβάστε επίσης: Γ. Παπανδρέου: Εξεταστική για την οικονομία και για την περίοδο Σημίτη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε