Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την “πόρτα” Ρομπάι

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την “πόρτα” Ρομπάι

«Εξόχως προσβλητική αντιμετώπιση τόσο του ελληνικού λαού, όσο και της ίδιας της δημοκρατίας», συνιστά η άρνηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι να συναντηθεί με τον Α. Τσίπρα, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επίσημα για την στάση του κ. Ρομπέι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «αδιαφορώντας για το τι συνεπάγεται ο θεσμικός τους ρόλος, αξιωματούχοι της ΕΕ επιλέγουν να συνομιλούν μόνο με αυτούς που υποτάσσονται στα κελεύσματά τους και συνυπογράφουν τα μνημόνια φτωχοποίησης και ισοπέδωσης της χώρας» και προσθέτει ότι «η στάση τους αυτή είναι σε πλήρη σύμπνοια με το σχεδιασμό μιας αυταρχικής και αντιδημοκρατικής Ευρώπης, στο έλεος του κεφαλαίου και των αγορών, με τους ευρωπαϊκούς λαούς στο περιθώριο».

Οι μνημονιακές δυνάμεις όμως, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά θα είναι διαρκώς παρόντες στις μάχες της επόμενης περιόδου και ότι θα συνεχίζουν να προβάλλουν μια ρεαλιστική έξοδο από την κρίση, στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού.

Αναμένουμε από την κυβέρνηση την επίσημη τοποθέτησή της σε αυτή την προσβλητική, για την Ελληνική δημοκρατία και τους θεσμούς της, στάση του κ. Ρομπέι.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο κ. Ρομπέι ακολούθησε την τακτική του κ. Γιούνγκερ. Δηλαδή ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα ιδιωτικά, εκτός προγράμματος και επίσης χωρίς στη συνέχεια να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης της συνάντησης από τα ΜΜΕ και τον Τύπο. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απορριπτική και διαμηνύθηκε στην Κομισσιόν ότι η στάση αυτή, προσβάλει τους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι οι κινήσεις Γιούνκερ και Ρομπέι εντάσσονται σε κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό στις Βρυξέλλες που έχουν ως στόχο την πολιτική υποβάθμιση του ρόλου του ΣΥΡΙΖΑ. Υπό το πρίσμα αυτό, τονίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει την στρατηγική του για το επόμενο διάστημα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σύντομα θα καταδειχθεί ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και να γίνει εμπόδιο στα σχέδια των αντιδημοκρατικών κύκλων των Βρυξελλών να καθυποτάξουν την Ελλάδα στα καταστροφικά, αντικοινωνικά και αντιδημοκρατικά σχέδιά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και ο Ρομπάι δεν θα δει τον Τσίπρα – Το οργισμένο tweet Παπαδημούλη


Έρχεται ο Γιούνκερ – Δεν θα δει τον Τσίπρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε