Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Οργή των κομμάτων για την εισβολή βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην ΕΣΗΕΑ

ΦΩΤΟ: VICE
ΦΩΤΟ: VICE

Την οργή τους εκφράζουν, μέσω ανακοινώσεων τους, τα κόμματα για την εισβολή βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, σήμερα το μεσημέρι. 

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας όπου γινόταν εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών».

Μέλη της Χρυσής Αυγής ντυμένοι στα μαύρα μαζί με βουλευτές εισέβαλλαν στην αίθουσα όπου γινόταν η εκδήλωση και αφού φώναξαν υβριστικά συνθήματα όπως «Αλήτες, ρουφιάνο, δημοσιογράφοι» και «Έξω οι τούρκοι από την Ελλάδα», αποχώρησαν με στρατιωτικό παράγγελμα λέγοντας και τον εθνικό ύμνο…

Μαζί με τα μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν οι βουλευτές: Παναγιώτης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Η κίνηση αυτή έγινε στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα είπε ότι «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης»…

“Η εγκληματική οργάνωση έδειξε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο. Η σημερινή εισβολή των νεοναζί σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ, με επικεφαλής τους υπόδικους βουλευτές Λαγό, Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση, οι προπηλακισμοί, τα υβριστικά συνθήματα και οι απειλές, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι οι συγκεκριμένοι εγκληματίες δεν είναι τίποτε άλλο παρά γνήσιοι απόγονοι των Ταγμάτων Εφόδου και των εγχώριων συνεργατών των ναζί.

Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό. Δημοκρατικό καθήκον κάθε πολίτη και κάθε πολιτικού κόμματος είναι η κοινωνική και πολιτική απομόνωση του εγκληματικού μορφώματος”, τονίζει οΣΥΡΙΖΑ.

Με ανάρτηση του στο Twitter o Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε την εισβολή βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ: “Η Χρυσή Αυγή παρά τα χάδια Καμμένου – Παρασκευόπουλου επιμένει στον τραμπουκισμό. Η σύγκλιση, σύντροφοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προφανώς αναβάλλεται.”.

 

 

 

Από την πλευρά της , η Λαϊκή Ενότητα “καταγγέλει την τραμπούκικη επίθεση ομάδας κρούσης της Χ.Α, με την παρουσία βουλευτών της, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, όπου διαδήλωσαν με θράσος την απαίτηση τους να ελέγχουν το “φρόνημα” εκδηλώσεων σε αίθουσες συνδικαλιστικών οργανώσεων και ακόμη χειρότερα του σωματείου των δημοσιογράφων, όπου η ελευθερία της έκφρασης θεωρείται (και θα πρέπει να θεωρείται) απαραβίαστη αρχή.
Οι νεοναζί της Χ.Α δεν δίστασαν να προπηλακίσουν τους συγκεντρωμένους αλλά και παραβρισκόμενους δημοσιογράφους και συνδικαλιστές του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.
Αυτή η αποθράσυνση της ΧΑ είναι αποτέλεσμα του “χαϊδέματος” των νεοναζί από το κυβερνητικό στρατόπεδο τις τελευταίες ημέρες, με κορυφαία παραδείγματα το “θέατρο” στο Καστελλόριζο και στη Ρω, αλλά και τις απαράδεκτες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου.
Η ΛΑΕ δηλώνει ότι το σύνολο των αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων και των συνδικαλιστών/στριών που αυθεντικά αναφέρονται στην εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία, οφείλουν να επαγρυπνούν και να εργάζονται για να φράξουν το δρόμο στις νεοναζιστικές επιθέσεις, προστατεύοντας τις βασικές συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, όπως και τα δημοκρατικά δικαιώματα.
Η εγκληματική ΧΑ πρέπει να λογοδοτήσει για εκατοντάδες ρατσιστικές επιθέσεις και εγκλήματα, ενώ ασφαλώς δεν πρέπει να της επιτραπεί να αρχίσει να οργανώνει ξανά τη δράση τύπου “ταγμάτων εφόδου” “.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε