Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Όργιο προπαγάνδας: ”Διαλύεται η Ελλάδα, καταστρέφεται το ευρώ”

– Financial Times: Κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, τράπεζες και επιχειρήσεις πληρώνουν δικηγορικές εταιρείες για συμβουλές σχετικές με την κατάρρευση της ευρωζώνης και την επόμενη ημέρα ΧΩΡΙΣ το ευρώ
– Wall Street Journal: Ευρωπαικές Κεντρικές Τράπεζες καταφεύγουν σε τυπογραφεία για να επανατυπώσουν τα εθνικά νομίσματα που κυκλοφορούσαν πριν το ευρώ
– Και στα δύο δημοσιεύματα πρώτη πρώτη φιγουράρει η χώρα μας
– Γράφουν για Ελληνική έξοδο από το ευρώ και διάλυση όπως συνέβη στη Σοβιετική Ένωση και τη Γιουγκοσλαβία!

Την ώρα που όλος ο πλανήτης αγωνιά για το αποτέλεσμα της πιο κρίσιμης στην ιστορία Συνόδου Κορυφής, κολοσσιαία μέσα ενημέρωσης, με τυχαία (;) συντονισμένα δημοσιεύματα προδικάζουν ”ναυάγιο” βαρύνοντας επικίνδυνα το ήδη τετταμένο κλίμα.

Από διαβολεμένη σύμπτωση επέλεξαν τώρα πριν τη Σύνοδο οι Financial Times και η Wall Street Journal να ”βγάλουν” ρεπορτάζ που καταλήγουν στον ενταφιασμό του ευρώ και της ευρωζώνης και προφητεύουν τα χειρότερα για την Ελλάδα.

Προσέξτε πως κλιμακώνεται ο προπαγανδιστικός πόλεμος και αναλογιστείτε τα κίνητρα των 2 αυτών μέσων ενημέρωσης που κατηγορούνται πως απηχούν τα συμφέροντα των ”κατεστημένων” σε Η.Π.Α και Αγγλία.
Ίσως σας βοηθήσει στον σχηματισμό του πάζλ η υπενθύμιση των απαιτήσεων-εκβιασμών που προβάλλουν συνεχώς τις τελευταίες ημέρες οι ευρωσκεπτικιστές Άγγλοι, μέσω του Πρωθυπουργού τους Ν.Κάμερον.

Να δούμε πρώτα το δημοσίευμα των Financial Times που κρέμασαν τον τίτλο ”Κουβάρι το νομικό πλαίσιο εξόδου από το ευρώ”

Στο άρθρο αυτό αρχικά σερβίρεται άφθονος φόβος και κατόπιν παρουσιάζονται τα χειρότερα, πως δηλαδή ”εν μέσω φρενίτιδας οι μεγαλύτερες εταιρίες νομικών συμβούλων στις ΗΠΑ και στη Βρετανία έχουν κινητοποιηθεί κατόπιν υποδείξεως των πελατών τους -από τράπεζες και επιχειρήσεις, μέχρι hedge funds και κυβερνήσεις- ώστε να εξακριβώσουν τι μέλλει γενέσθαι εάν καταρρεύσει η ευρωζώνη”.

Αποκαλύπτεται μάλιστα πως ακόμα και η ελληνική κυβέρνηση πληρώνει την αμερικανική νομική εταιρία Cleary Gottlieb Steen & Hamilton για συμβουλές ενόψει δραχμής.
Ο εκ των επικεφαλής της νομικής φίρμας λέει στους Financial Times:”Οι πελάτες έχουν πολλά ερωτήματα, ορισμένα εκ των οποίων αφορούν την Ε.Ε., όπως το πώς μία χώρα μπορεί να βρεθεί εκτός ευρώ και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα σε αυτήν την περίπτωση.Άλλοι ρωτούν για τον αντίκτυπο της υποθετικής εξόδου από το ευρώ σε διάφορους τύπους συμβατικών υποχρεώσεων με βάση διαφορετικά σενάρια, και το εάν η έξοδος είναι νόμιμη ή όχι βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας”.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα οι ”μεγαλοδικηγόροι” έχουν στο μικροσκόπιο τους την Ελλάδα, τα δάνεια και τα ομόλογα της και καταλήγουν σε καταστροφικές συγκρίσεις.
”Μελετούν επίσης παραδείγματα της σύγχρονης ιστορίας -όπως τη διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης, την ανεξαρτητοποίηση της Σλοβενίας από τη Γιουγκοσλαβία, την υποτίμηση της Αργεντινής- για ενδείξεις ως προς το ποιες θα μπορούσαν να είναι οι επιπτώσεις για ένα κράτος που θα βρεθεί εκτός ευρώ.
Εάν μία χώρα βρεθεί εκτός ευρωζώνης θα οδηγηθεί στην απόλυτη κατάρρευση.Θα πρέπει να κλείσει τις τράπεζές της, να επιβάλει κεφαλαιουχικούς περιορισμούς και να εκδώσει νέο νόμισμα. Είναι μία επικίνδυνη αρχή, σε μία πολύ δύσκολη διαδικασία”.

Πως καταλήγει το ρεπορτάζ;Με την εξής ΑΝΩΝΥΜΗ δήλωση κεντρικού τραπεζίτη:”Το ενδεχόμενο κατάρρευσης του ευρώ θα είναι πραγματικά φρικτό.Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαζόμαστε τους αστυνομικούς και όχι τους δικηγόρους”.

Δεν χρειάζεται σχολίων ο τίτλος της Wall Street Journal :”Προετοιμάζονται να τυπώσουν εθνικά νομίσματα οι κεντρικές τράπεζες”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη επεξεργάζονται ήδη σχέδια έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου χωρών από την ευρωζώνη ή τη συνολική διάσπαση αυτής.

Στη συνέχεια διαβάζουμε πως κεντρικές τράπεζες βρίσκονται στη διαδικασία επαναφοράς νομισμάτων που έχουν σταματήσει να τυπώνονται από τον Ιανουάριο του 2002, όταν και κυκλοφόρησε το ευρώ.

Περίοπτη θέση στο δημοσίευμα αυτό έχει φυσικά η χώρα μας για την οποία τονίζεται πως ”η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε ή έξι χώρες που είναι υπεύθυνες για την εκτύπωση των χαρτονομισμάτων των 10 ευρώ”.

Το καλύτερο η εφημερίδα το αφήνει για το τέλος.
Ενώ δηλαδή μας έχει βομβαρδίσει πως τυπώνονται χρήματα, δραχμές και λιρέτες, φιλοξενεί και κάπου χαμηλά μία διάψευση από εκπρόσωπο της Τράπεζας της Ελλάδας, που δηλώνει ότι ”η τράπεζα δεν αναζητά τρόπους αύξησης της ικανότητάς της να εκτυπώνει, δεν υπάρχει καμία συζήτηση σχετικά με το θέμα”.

Διαβάστε επίσης :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε