Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Οριστική κατάργηση του τέλους ακινήτων ζητούν Παπαρήγα και Τσίπρας

Οριστική κατάργηση του τέλους ακινήτων ζητούν Παπαρήγα και Τσίπρας

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί επισκέφτηκαν σήμερα το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος, που τελεί υπό κατάληψη από συνδικαλιστές της επιχείρησης.

Την οριστική κατάργηση του φόρου ακινήτων, που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες μέσω της ΔΕΗ, ζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε να μην υπάρξει εφησυχασμός και “καμία επανάπαυση μπροστά στο κάλεσμα της κυβέρνησης να ανασταλούν για λίγες μέρες οι διακοπές ρεύματος” και πρόσθεσε ότι το κόμμα της ζητάει να καταργηθεί 100% το χαράτσι για όλους, διότι δεν έχει κανείς δικαίωμα απέναντι σε ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, να το κόβει, γιατί δεν πληρώνει κάποιος ένα χαράτσι”.

Η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι δεν πρέπει να πληρώσουν αυτοί που δεν μπορούν, αλλά δεν πρέπει να πληρώσουν και αυτοί, που με θυσίες θα πληρώσουν το χαράτσι. Είναι παράνομο, πρόσθεσε και πρέπει να καταργηθεί και από αυτή την άποψη, μαζί με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, πρέπει να υψώσουμε την ίδια σιδερένια γροθιά, με αποφασιστικότητα, χωρίς φόβο.

H κ. Παπαρήγα εξέφρασε την στηρίξή τους στους δημάρχους που συμπαρίστανται στους πολιτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τον συγκεκριμένο φόρο και σημείωσε ότι και οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων, Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν αυτή την τάση που υπάρχει σήμερα σε τουλάχιστον 40-50 δήμους σε όλη την Ελλάδα.

Στο ίδιο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Κλιμάκωση της πίεσης ώστε “να καταργηθεί οριστικά αυτό το παράνομο, αντισυνταγματικό και αντιλαϊκό χαράτσι το οποίο δεν πρέπει κανένας να πληρώσει και δεν πρέπει να αφήσουμε όλοι όσοι έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας να εφαρμοστεί”, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλους τους δημάρχους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών που τους εξέλεξαν και να μην γίνουν εντολοδόχοι μιας δοτής κυβέρνησης των τροϊκανών.

Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός “μπορεί να αντισταθεί και να κερδίσει”, αρκεί, όπως είπε , “να συσπειρώσουμε την πάλη μας δίπλα στα συνδικάτα και να δημιουργήσουμε φορείς αντίστασης παντού. Δημοκρατικής, λαϊκής αντίστασης για να μην περάσει αυτή η πολιτική που ισοπεδώνει την κοινωνία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολίτες προς ΔΕΗ: Δε θα μας αλλάξετε εσείς τα φώτα αλλά εμείς τα δικά σας!

Συνεχίζεται η κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ αναστέλλει τις διακοπές ρεύματος για λίγες ημέρες

Ηράκλειο: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε άνεργο με αναπνευστικά προβλήματα!

Νέα κοροϊδία με τις απαλλαγές από το χαράτσι – Αποφάσισαν να… συζητήσουν ποιοι θα απαλλαγούν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε