Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Οριστικό! Πηγαίνει… Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οριστικοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στις 21 και 22 Ιανουαρίου. Εκεί αναμένεται να έχει σημαντικές συναντήσεις με ηγέτες για θέματα, όπως το προσφυγικό, η απομείωση του ελληνικού χρέους, η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα καθώς και το για το Κυπριακό.

Στο περιθώριο του Φόρουμ, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Στη σύνοδο θα βρίσκονται ακόμη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέβιν Κάμερον και ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. γεγονός που δεν αποκλείει Συνάντηση Κορυφής για την επίλυση του Κυπριακού.

Να σημειωθεί ότι το κεντρικό θέμα της φετινής Φόρουμ (46η Συνάντηση) στο ελβετικό θέρετρο για την πολιτική και οικονομική ελίτ του κόσμου, θα είναι η “Διαμόρφωση της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης”(“Mastering the fourth Industrial Revolution”). Το “παρών” αναμένεται να δώσουν ηγέτες από όλο τον κόσμο, επικεφαλής κυβερνήσεων, επιχειρηματικοί και οικονομικοί παράγοντες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε