Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ορκωμοσία κυβέρνησης: Το μπλέ φόρεμα – Η ακριβή τσάντα, η καθυστερημένη υπουργός και τα γεμιστά

Ορκωμοσία κυβέρνησης: Το μπλέ φόρεμα – Η ακριβή τσάντα, η καθυστερημένη υπουργός και τα γεμιστά

– Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου
– Με τις συζύγους τους και τα παιδιά τους έφτασαν στο προεδρικό οι περισσότεροι υπουργοί
– Ο υπουργός που έβλεπε μπάλα όταν τον ειδοποίησαν ότι μπαίνει στην κυβέρνηση
– Το σπρίντ της Έλενας Κουντουρά γιατί είχε αργήσει  – Το εντυπωσιακό φόρεμα της Θεοδώρας Τζάκρη
– Η ακριβή τσάντα της συζύγου Καμμένου που συζητήθηκε πολύ
– Η καρφίτσα και τα γεμιστά της Θεανώς Φωτίου – Η συγκινητική στιγμή της υπογραφής Κουρουμπλή
ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Οι περισσότεροι υπουργοί ήταν “παλιοί” αλλά κάποιοι άλλοι ήταν “πρωτάκια” και οι γυναικείες παρουσίες στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης είτε υπουργοί, είτε σύζυγοι υπουργών τράβηξαν όλα τα βλέμματα. Λίγο μετά τις 10 το πρωί άρχισαν να φτάνουν στο Προεδρικό Μέγαρο όλα τα μέλη της νέας κυβέρνησης. Για πρώτη φορά υπήρχε τόσο μεγάλη ένταση και εκνευρισμός μεταξύ των τηλεοπτικών συνεργείων αφού οι υπουργοί άρχισαν να φτάνουν ο ένα ςμετά τον άλλον και έπρεπε να γίνει αγώνας δρομου για μια δήλωση.

Από τις παρουσίες που έκλεψαν την παράσταση ήταν αυτή της υφυπουργού Βιομηχανίας Θεοδώρας Τζάκρη η οποία έφτασε στο Προεδρικό με ένα εντυπωσιακό μπλέ φόρεμα.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ
Εντυπωσιακή ήταν και η σύζυγος του Τέρενς Κουίκ, Αντα η οποία είναι στο πλευρό του πολλά χρόνια.

Πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν την εμφάνιση της συζύγου του Πάνου Καμμένου και συγκεκριμένα την τσάντα της, μάρκας Σανέλ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ
Αίσθηση και πολλά γέλια προκάλεσε η δήλωση του νέου υφυπουργού Παιδείας, Θεοδόση Πελεγρίνη ο οποίος φτάνοντας για να ορκιστεί περιέγραψε πως έμαθε ότι υπουργοποιείται.

Και η Θεανώ Φωτίου τους άφησε όλους με το στόμα ανοικτό όταν άρχισε να μιλάει για… γεμιστά!
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ
Λίγο μετά τις 10 το πρωί έφτασε τρέχοντας η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αφού φοβήθηκε ότι είχε αργήσει. Το σπρίντ της κας Κουντουρά πάνω στις γόβες, συζητήθηκε πολύ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Μέσα στο Προεδρικό η στιγμή που συζητήθηκε πολύ ήταν η ώρα της υπογραφής από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Κάποιοι υπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο και κάποιοι – οι περισσότεροι – με πολιτικό.


Κατά τα λοιπά δεν έλειψαν φυσικά και οι πολιτικές δηλώσεις κατά τις αφίξεις των υπουργών.

«Ο κόσμος να έχει και ελπίδα αλλά και απαιτήσεις», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ενώ στο ερώτημα εάν θα χαλαρώσει λίγο η θηλιά του κόσμου, απάντησε: «Βέβαια, αυτός είναι ο στόχος». «Να σκεφτούμε λιγο και το μέλλον», πρόσθεσε, για να υπογραμμίσει: «Έχουμε χρόνο να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και έχουμε τις προϋποθέσεις να υπερβούμε τις δυσκολίες μας. Αυτά είναι στόχοι προς κατάκτηση».

«Όλοι μάς είχαν για παρένθεση και τελικά είμαστε κυβέρνηση», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, για να τονίσει ότι «αυτό που θα κάνουμε, απελευθερωμένοι από τον βραχνά που είχαμε και τη θηλιά, θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την πολιτική μας, μια πολιτική που εμπεριέχει μέσα τη συμφωνία αλλά ταυτόχρονα δίνει απεριόριστες δυνατότητες να παράξουμε έργο το οποίο θα μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας».

«Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ γοργά», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ερωτηθείς για τους στόχους της κυβέρνησης και ειδικότερα όσον αφορά τους τομείς της φοροδιαφυγής, της επιστροφής καταθέσεων, για τα κόκκινα δάνεια, της ανάπτυξης.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σημείωσε: «Υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία της χώρας και του λαού».

«Σημασία έχει να υπάρχει συνέχεια, αριστερή συνέχεια, όπως θέλουμε μέσα από αυτές τις δύσκολες συνθήκες», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, συμπληρώνοντας πως «τα δεδομένα ειναι σκληρά και γι’ αυτό πεισμώνουμε περισσότερο».

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, υποογράμμισε: «Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση μεταρρυθμίσεων. Μέχρι τώρα ο κόσμος μάς επιδοκίμασε σαν μια δύναμη αντίστασης στον νεοφιλελευθερισμό, τον παλαιοκομματισμό και τη διαπλοκή, τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε και δύναμη μεταρρύθμισης».

«Έμαθα στη ζωή μου να δικαιώνω την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που μου επιδεικνύουν, άρα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και του πρωθυπουργού, με δουλειά θα τη δικαιώσω», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Ο τουρισμός είναι από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας. Είχαμε το ιστορικό ρεκόρ των 26 εκ τουριστών και 15,5 περίπου δισ. έσοδα, σηκώνουμε τα μανίκια, δουλεύουμε σκληρά να πάνε καλύτερα τα πράγματα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Για την προτεραιότητα να δοθεί ένα τέλος στην αποβιομηχάνιση που υπάρχει στη χώρα μας, έκανε λόγο η υφυπουργός αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ – ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε