Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ως και 30% οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

“Στόχος είναι να φέρουμε κοντά τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες, χωρίς να αυξήσουμε την επιβάρυνση. Ίσως να μειώσουμε τους συντελεστές”

είπε ο Ε. Βενιζέλος στην χθεσινή του συνέντευξη στο Mega και συμπλήρωσε, γνωρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα φέρει κραχ στην οικονομία των νοικοκυριών, πως μελετάται αλλαγή των συντελεστών του φόρου, προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη τελική επιβάρυνση.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πάντως επέμεινε πως είναι μονόδρομος (για τους βουλευτές) η ψήφιση των νέων μέτρων, αποκάλυψε όμως ότι το μαρτύριο της σταγόνας για την έκτη δόση συνεχίζεται αφού προέβλεψε πως θα περάσουν άλλες δυο βδομάδες μέχρι να δωθεί αν όλα πάνε καλά το πράσινο φως.
Είπε, ότι η τρόικα, που κατά πάσα πιθανότητα θα αναχωρήσει σήμερα από την Αθήνα, θα χρειαστεί περίπου 10 ημέρες για να συντάξει την έκθεσή της και ότι η έγκριση της δόσης από την ευρωζώνη μπορεί να γίνει σε Eurogroup- ίσως και τηλεφωνικά- πριν από την 23η Οκτωβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής. Κατά τον ίδιο, θεωρείται βέβαιο το πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δις. ευρώ το επόμενο έτος, καθώς «ο προϋπολογισμός του 2012 έχει ελεγχθεί πανταχόθεν από την τρόικα».

Ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε ανοικτά υπέρ της ενίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας (εις βάρος των κλαδικών), όπως έχει ζητήσει η τρόικα, επικαλούμενος ουσιαστικά την ανάγκη ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας. Ισχυρίστηκε ότι το γεγονός πως η κυβέρνηση λαμβάνει νέα συνεχώς νέα μέτρα ή ότι δεν αποδίδουν επαρκώς όσα έχουν ληφθεί, οφείλεται στο ότι αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα σε σχέση με τον στόχο του ελλείμματος. Επανέλαβε δε την άποψή του, ότι «είναι προτιμότερο να πάμε πίσω στο 2004, παρά να πάμε στο 1960 (από άποψης εισοδήματος). Δεν πρέπει να ζήσουμε το κακό σενάριο κρίσης της χώρας». Ως προς τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, δήλωσε ότι «απέχουμε από τον Ιούλιο μόνον ως προς τις τεχνικές λεπτομέρειες. Αυτό που θα γίνει (νέο πρόγραμμα δανεισμού για την Ελλάδα), θα είναι κάτι καλύτερο και όχι κάτι χειρότερο».

Διαβάστε επίσης:
Η συμφωνία με τρόικα έκλεισε και φέρνει σκληρότερα μέτρα μέχρι και το 2014 – Αγωνία για την έκθεση της 6ης δόσης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε