Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Όταν ο Μητσοτάκης ήθελε να παρέμβει στον Σόιμπλε για τη δόση στην Ελλάδα

Όταν ο Μητσοτάκης ήθελε να παρέμβει στον Σόιμπλε για τη δόση στην Ελλάδα

Να αλλάξει γνώμη στον… παλιόφιλό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήθελε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αλλά ο Γιάννης Στουρνάρας άναψε… κόκκινο!

Όλα έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο, μετά το ναυάγιο του Eurogroup και την άρνηση της Γερμανίας να συναινέσει στην εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Τότε ήταν που ο πρώην πρωθυπουργός προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλία και να παρέμβει στον Σόιμπλε και να κάμψει τις αντιδράσεις του Βερολίνου.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τηλεφωνήσει τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

«Γιάννη εάν δεν έχεις αντίρρηση μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του. Τον γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια από τότε που ήταν υπουργός Εσωτερικών του Χέλμουτ Κόλ. Θα του εξηγήσω ότι αυτό που κάνει είναι λάθος» είπε ο Κ. Μητσοτάκης στον Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, αρχικά ο υπουργός Οικονομικών αποδέχτηκε την πρόταση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ. Αλλά στη συνέχεια, ο κ. Στουρνάρας τηλεφώνησε στον πρώην πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε ότι άλλαξε γνώμη.

«Κύριε πρόεδρε το σκέφτηκα καλύτερα. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να μην κάνετε την επικοινωνία. Ενδεχομένως να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις» του είπε.

Κανείς δεν ξέρει αν ήταν απόφαση του ίδιου του υπουργού Οικονομικών ή η απόφαση για να μη γίνει η επικοινωνία Μητσοτάκη-Σόιμπλε ανήκει στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

K.Μητσοτάκης: Δυστυχώς η Μαρίκα προηγήθηκε από μένα, δεν το περίμενα

Μητσοτάκης: Η μοίρα επεφύλασσε άσχημο τέλος στη Μαρία Μπέκετ

Οι όροι για να παίρνουμε κάθε μήνα την δόση

Κλώτσησαν την απόφαση για την Ελλάδα σαν… τενεκεδάκι, λίγο παρακάτω! Αδιέξοδο στο Eurogroup

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε