Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Όταν οι Βρυξέλλες αποθέωσαν τον Κάρολο Παπούλια

Όταν οι Βρυξέλλες αποθέωσαν τον Κάρολο Παπούλια

Ένας άνθρωπος που έχει «φάει με το κουτάλι» της Συνόδους Κορυφής και έχει καθίσει δίπλα σε «ιερά τέρατα» της Ευρώπης δεν ήταν δυνατόν να μη γνωρίσει θερμή υποδοχή από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξαιτίας της περιπέτειας υγείας του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Ένας πολιτικός πως ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου κάθισε σε συνόδους της (τότε) ΕΟΚ δίπλα στη Μάργκαρετ Θάτσερ, τον Φρανσουά Μιτεράν, τον Χέλμουτ Κολ…
Με την Άνγκελα Μέρκελ
Με την πρόεδρο της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε
Μόλις ο Κάρολος Παπούλιας εμφανίστηκε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες όλοι έσπευσαν να μιλήσουν μαζί του. Ακόμη και η Άνγκελα Μέρκελ, που μίλησε για αρκετή ώρα με τον Έλληνα πρόεδρο για την ελληνική οικονομία, τις πρόσφατες εκλογές, τις εξελίξεις στην Ευρώπη.
Mε τον Εσθονό πρωθυπουργό Άντρους Άνσιπ
Με τον Χέρμαν βαν Ρομπάι
Θερμότατα υποδέχτηκαν τον κ. Παπούλια και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον και ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Οικογενειακή φωτογραφία

«Στο Μεξικό 100 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούσαν 10 εκατομμύρια ανθρώπους» φέρεται να είπε ο Ρομπάι στον Έλληνα πρόεδρο, αναφερόμενος στο πως περίμεναν με αγωνία το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών οι ηγέτες της G20.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρέμβαση Παπούλια στη Σύνοδο Κορυφής: “Η Ελλάδα δέχεται αφόρητες πιέσεις”

Μόντι προς Μέρκελ: “Θα συμφωνήσεις με τα ευρωομόλογα ή θα συνεχίσουμε να σου… βάζουμε γκολ;” – Όλο το παρασκήνιο της ολονύχτιας Συνόδου Κορυφής

Ουσιαστικά εγγυήθηκαν τις καταθέσεις μας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε