Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Όχι Κατσέλη στη μείωση του αφορολόγητου – Ζητά διπλασιασμό των τεκμηρίων διαβίωσης

Η κ. Κατσέλη απαντώντας στις αιτιάσεις για αποτυχία του Μνημονίου, είπε ότι «δεν απέτυχε διότι και όλες οι δεσμεύσεις υλοποιήθηκαν και σημαντικότατες διαρθρωτικές αλλαγές έχουν γίνει.

Αντί της μείωσης του αφορολόγητου προτείνω τον υπερδιπλασιασμό των τεκμηρίων διαβίωσης ώστε να συνεισφέρουν οι έχοντες και οι κατέχοντες, είπε στην ομιλία της στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, προσθέτοντας ότι «τα μέτρα μας δεν πρέπει να πλήξουν τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους».

Η υπουργός Εργασίας είπε ότι τα διλήμματα είναι υπαρκτά και προέρχονται από την αδυναμία της χώρας να χρηματοδοτηθεί, ωστόσο τόνισε ότι το κύριο πρόβλημα είναι πως διατηρείται ακόμα το αίσθημα ότι υπάρχει κοινωνική αδικία και γι’ αυτό πρέπει στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης να βρεθεί ο άνεργος, ο χαμηλοσυνταξιούχος και ο μικροεπιχειρηματίας.

Η κ. Κατσέλη είπε ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των αναπτυξιακών με άρση των ρυθμιστικών εμποδίων, ενώ τόνισε ότι πρέπει, επίσης, να συνεχιστεί η σκληρή διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση για την διαχείριση του χρέους και αυτά πρέπει να προωθηθούν όποια κυβέρνηση και να είναι.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε