Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Όχι Παπαρήγα σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ για τις μονοεδρικές

Όχι Παπαρήγα σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ για τις μονοεδρικές

 Κατηγορηματικά αρνητική είναι η απάντηση του ΚΚΕ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία στις μονοεδρικές περιφέρειες, απάντηση, όπως τη διατύπωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου η γγ της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα

Η κ. Παπαρήγα υπενθύμισε ότι αντίστοιχη πρόταση είχε κάνει και το ΠΑΣΟΚ το 1981 και «είχε απορριφθεί και τότε», ενώ χαρακτήρισε ως «αλλαγή βιτρίνας» τη σημερινή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε δε ότι αμφισβητεί και τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί, όπως είπε, στις περιφερειακές εκλογές, όλα τα κόμματα συνασπίστηκαν για να μην εκλεγεί ο υποψήφιος που στηρίζονταν από το ΚΚΕ.

Για μιά ακόμη φορά, η γραμματέας του ΚΚΕ απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες δυνάμεις, τονίζοντας ότι μόνο μια κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει τη λαϊκή εξουσία -και λαϊκή εξουσία σημαίνει να έχεις τον πλούτο στα χέρια σου και όχι άλλος να αποφασίζει κι άλλος να διευθύνει και ν’ αποφασίζει τι και πώς θα παραχθεί – μπορεί να ανταποκριθεί και στον βαθμό που στηρίζεται στη λαϊκή οργάνωση από τα κάτω, στον τόπο δουλειάς και στη γειτονιά και στο χωράφι.

Αυτή η πρόταση, λοιπόν, που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε η κ. Παπαρήγα, δεν είναι τίποτα άλλο απ’ την αλλαγή μιας βιτρίνας. Να δεχτώ, πρόσθεσε, ότι μπορεί αυτή η βιτρίνα να είναι πιο όμορφα διακοσμημένη, να λειαίνει κάποιες οξείες γωνίες, το αποτέλεσμα, όμως, όπως έχουν δείξει ανάλογες κυβερνήσεις στη Γαλλία, στην Ιταλία και παλιότερα, αυτές οι κυβερνήσεις αναγκαστικά θα είναι υποχείρια της αστικής τάξης. Και θα αναγκαστούν να έλθουν και σε αντιπαράθεση με τον λαό. Γιατί μια τέτοια κυβέρνηση την άλλη μέρα θα αντιμετωπίσει λαϊκά αιτήματα εφ’ όλης της ύλης. Όσο εύκολα μπορεί να ανεβεί τόσο εύκολα μπορεί και να ανατραπεί, είπε.

Κεντρική επιδίωξη του ΚΚΕ στις εκλογές είναι τα δύο κόμματα να αποδυναμωθούν όσο γίνεται πιο πολύ και ιδιαίτερα απ’ τα εργατικά λαϊκά στρώματα, που υποφέρουν και να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα , ενώ υπογράμμισε ότι το κόμμα της επαγρυπνεί και δεν μπορούν να το παραπλανήσουν οι δημοσκοπήσεις και αυτό γιατί, όπως είπε, διάφοροι παράγοντες -και ξένοι και Ελληνες- θα εξαπολύσουν κινδυνολογική, τρομοκρατική εκστρατεία και να μην αποκλείσουμε μέχρι και προβοκάτσιες, για να τρομοκρατήσουν τον λαό, γιατί βλέπουν ότι έχουν χάσει πάρα πολύ. Επομένως, κατέληξε, « βεβαίως είμαστε αισιόδοξοι, αλλά θέλει και τα μάτια ανοιχτά, να μην υποτιμήσουμε τον κίνδυνο, δηλαδή να επιβάλλουν, να αναγκάσουν ένα μέρος των ανθρώπων που έχουν αποφασίσει να φύγουν απ’ τα δύο κόμματα να πισωγυρίσουν».

Η κ. Παπαρήγα παρουσίασε, επίσης, την πρωτοβουλία του ΚΚΕ να καταθέσει σχέδιο νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, λέγοντας ότι το πρόβλημα έχει οξυνθεί πάρα πολύ και ο νόμος που πρόκειται να φέρει ο υπουργός Εργασίας δεν αντιμετωπίζει καθόλου το πρόβλημα. Σημείωσε μάλιστα ότι αυτήν τη στιγμή εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις στα ειρηνοδικεία όλης της Ελλάδας και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αποφάσεις θα κρατήσουν από ένα έως τέσσερα χρόνια. Εν τω μεταξύ, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν, δεν θα πληρώνουν και ετσι θα πολλαπλασιάζεται το κεφάλαιο πληρωμής μαζί με τους τόκους. Κάτω, λοιπόν, από αυτή την κατάσταση το ΚΚΕ ξεκινά με την πρόταση:

1.- Να διαγραφούν οι τόκοι.

2.- Για οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, να διαγραφεί κατά το 50% και το άλλο 50%, εφόσον συνεχίζεται η οικονομική κρίση και όλες οι συνέπειές της, να μην προσαυξάνεται με τόκους.

Το ίδιο να ισχύσει για αγροτοκτηνοτρόφους, για αλιείς, για όλους εκείνους που ασχολούνται με την γεωργική, τη φυτική παραγωγή, το ψάρεμα κλπ, όλους όσοι ασχολούνται με αυτόν τον πρωτογενή τομέα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε