Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Όχι Σαμαρά στη συναίνεση εάν δεν μειωθούν οι φόροι

Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε ένα πλήρες αδιέξοδο στη σύσκεψη με αφορμή το φορολογικό, καθώς δήλωσε πως στην ουσία η κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να ενσωματώσει μέσα στο κυβερνητικό σχέδιο.

Έχουμε προτείνει ένα διαφορετικό σχέδιο από την αποδεδειγμένα λανθασμένη κυβερνητική συνταγή. Το οποίο στηρίζεται, όχι σε περισσότερους φόρους, αλλά σε λιγότερους. Για να δουλέψει η Οικονομία. Μόνο τότε θα αρχίσουν να παράγονται έσοδα για τους πολίτες, αλλά και για το κράτος. Μόνο τότε θα υπάρξει Ανάκαμψη και Ανάπτυξη. Πρόκειται για το Ζάππειο-ΙΙ, που το παρουσιάσαμε ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πριν τρεις εβδομάδες, ήταν η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε ένα πλήρες αδιέξοδο στη σύσκεψη με αφορμή το φορολογικό, καθώς δήλωσε πως στην ουσία η κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να ενσωματώσει μέσα στο κυβερνητικό σχέδιο τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, κάτι που όπως τόνισε σημαίνει πως πως όλο το υπόλοιπο σχέδιο χάνει σε αποτελεσματικότητα και δεν πετυχαίνει την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση για συναίνεση και στην ουσία τόνισε πως πρότεινε στον πρωθυπουργό να υπάρξει συναίνεση και με αυτή να προχωρήσουν σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου με έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών πάντα σε συνδυασμό με τη μείωση της σπατάλης και τις αποκρατικοποιήσεις.

“Ο κ. Παπανδρέου, μας είπε ότι συζητάει το φορολογικό, μόνον… αν πειστεί η Τρόικα! Του απάντησα ότι πρέπει να συμφωνήσουμε μεταξύ μας πρώτα. Κι ύστερα να πάμε να διαπραγματευθούμε με την Τρόικα! Δεν ήταν, λοιπόν, η δική μας διαφωνία ως τώρα που οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο. Και, ασφαλώς, ακόμα κι αν εμείς συμφωνούσαμε από δω και στο εξής στην ίδια αποτυχημένη συνταγή, δεν θα άλλαζε τίποτε.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά είναι πως δεν δίνουν συναίνεση σε μία πολιτική που ισοπεδώνει την οικονομία και διαλύει την κοινωνία, δεν δέχονται εκβιασμούς που ακυρώνουν το νόημα και το περιεχόμενο της δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Πλήρες αδιέξοδο! Δεν θα εκδοθεί ανακοινωθέν για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών από την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και σενάρια για κυβέρνηση με συμμετοχή τεχνοκρατών – Δραματικές εξελίξεις υπό τις απειλές της τρόικας

Παπανδρέου: “Ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα, θα συνεχίσω έστω και μόνος μου”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε