Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Όχι” στην άρση ασυλίας Φίλη – Βαρβιτσιώτη, “ναι” για Μιχαλολιάκο – Κασιδιάρη

“Όχι” στην άρση ασυλίας Φίλη – Βαρβιτσιώτη, “ναι” για Μιχαλολιάκο – Κασιδιάρη

Ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας αποφάσισαν να εισηγηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής να μην αρθεί η ασυλία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Αντίθετα, τάχθηκαν υπέρ της άρσης ασυλίας του γγ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη.

Η άρση ασυλίας του υπουργού Παιδείας είχε τεθεί σχετικά με τις δηλώσεις του για τη γενοκτονία των Ποντίων και του βουλευτή της ΝΔ για για το αρνητικό σχόλιο που είχε κάνει κατά των μουσουλμάνων κατοίκων ενός χωριού που στο πρόσφατο δημοψήφισμα είχαν ψηφίσει κατά 97% «ΟΧΙ». Ο «γαλάζιος» βουλευτής είχε χαρακτηρίσει τους κατοίκους του χωριού αυτού «πρόβατα» και του είχε υποβληθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αντίθετα, κατά πλειοψηφία η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του γενικού γραμματέα Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, σχετικά με την δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης για όσα είχαν αναφέρει κατά ενός πρώην επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας που τον αποκάλεσαν «ψυχασθενή» επειδή είχε καταθέσει εις βάρος τους.

Η μόνη αρνητική ψήφος κατά της άρσης ασυλιών των δύο βουλευτών της ΧΑ ήταν του εκπροσώπου του κόμματος στην Επιτροπή Χρήστου Παππά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε