Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Όχι” του ΚΚΕ στο διάλογο για την Παιδεία

“Όχι” του ΚΚΕ στο διάλογο για την Παιδεία

Στην επιστολή αναφέρεται ότι το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταθέσει και δημόσια τις θέσεις του για την Παιδεία.

Το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στην Εθνική Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία σύμφωνα με απαντητική επιστολή της κ. Α. Παπαρήγα στην υπουργό παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταθέσει και δημόσια τις θέσεις του για μια Παιδεία που θα υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού και όχι του κεφαλαίου. Υπενθυμίζουμε, προστίθεται στην επιστολή, ότι πολλές φορές τις αναπτύξαμε στην Βουλή σε συζητήσεις που προκάλεσε το ΚΚΕ, και ήταν μάλιστα το κεντρικό θέμα της τελευταίας προ ημερησίας διάταξης συζήτησης που έγινε με πρωτοβουλία του κόμματος σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Η κ. Παπαρήγα τονίζει στην επιστολή της ότι η διαβούλευση έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση: “Έρχεται σαν συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών στο σχολείο, στο πλαίσιο μιας ενιαίας στρατηγικής που έχει στο στόχαστρο ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Να αφαιρέσει και τα τελευταία εμπόδια ώστε να ρυθμίζουν οι επιχειρήσεις τη διοίκηση, τη δομή και το περιεχόμενο της Ανώτατης Εκπαίδευσης”.

Για τους λόγους αυτούς, καταλήγει στην επιστολή της η κ. Παπαρήγα, σας ενημερώνουμε ότι το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στην “Εθνική Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία” και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, ώστε η Παιδεία να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε