Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Π. Καμμένος: Με την αγωγή του ο Θ. Τσουκάτος ομολογεί αδικήματα

Π. Καμμένος: Με την αγωγή του ο Θ. Τσουκάτος ομολογεί αδικήματα

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο από την αγωγή ομολογούνται τα αδικήματα της παράβασης των νόμων περί μεσαζόντων και της χρηματοδότησης των κομμάτων

Ο βουλευτής της ΝΔ Π. Καμμένος επισκέφθηκε σήμερα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε και υποστήριξε ότι από την αγωγή που έχει καταθέσει ο Θ. Τσουκάτος σε βάρος του και ζητάει 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστη από πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, ομολογούνται ποινικά αδικήματα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο από την αγωγή ομολογούνται τα αδικήματα της παράβασης των νόμων περί μεσαζόντων και της χρηματοδότησης των κομμάτων, όπως και το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. 

Κατά τη έξοδό του από δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Καμμένος δήλωσε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: 

«Ευχαριστώ τον κ. Τσουκάτο για το κείμενο της αγωγής που μου κατέθεσε. Το κοινοποίησα στον Εισαγγελέα ΑΠ διότι στην αγωγή που μου κατέθεσε ο κ. Τσουκάτος ο ίδιος δηλώνει, όχι με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, ο οποίος, όπως γνωρίζουμε έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, αλλά ως ενάγων πλέον, ότι ο ίδιος και εν γνώσει του επανειλημμένως παραβίαζε την εκλογική νομοθεσία, παραβίαζε τον νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και μάλιστα ότι αυτό το έκανε κατά συνήθεια και κατά πάγια πρακτική». 

Ακόμη ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε ο Θ. Τσουκάτος με τον Χριστοφοράκο προκειμένου να δώσει ο εκπρόσωπος της Siemens ως χορηγία στο ΠΑΣΟΚ ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα, επισημαίνει ότι στην αγωγή του ο Θ. Τσουκάτος λέει ότι η συνάντηση έγινε με την μεσολάβηση επιχειρηματία και έτσι προκύπτει η παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε