Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ : Συνδιάσκεψη εντυπώσεων και όχι μόνο…

ΠΑΣΟΚ : Συνδιάσκεψη εντυπώσεων και όχι μόνο…

Σε πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η διεξαγωγή της «Εναρκτήριας Συνδιάσκεψης» όπως την χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της πορείας αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ με τελικό σταθμό το Συντακτικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο τον Νοέμβριο.

Οι λόγοι είναι πολιτικοί και οικονομικοί, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει τη συνισταμένη μεταξύ της εκπροσώπησης όλων των απόψεων για την πορεία του κόμματος και της ανάγκης για σχετικά ολιγομελή σύνθεση για καθαρά οικονομικούς λόγους διοργάνωσης της Συνδιάσκεψης και χωρίς να κατηγορηθεί παράλληλα για αποκλεισμούς.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η Συνδιάσκεψη αυτή θα συγκληθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας πιθανότατα τη Παρασκευή 6 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του μιλώντας στην Κ.Ο. είχε πει ότι στην Συνδιάσκεψη θα μετέχουν οι Νομαρχιακές και Περιφερειακές Εκλογικές Επιτροπές, στις οποίες να σημειωθεί ότι μετείχαν όλα σχεδόν τα κορυφαία στελέχη και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές με βάση τον καταμερισμό που είχε γίνει.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι όλα τα κορυφαία στελέχη θα δώσουν το παρών, καθώς θα πρόκειται για μια ουσιαστικά πανηγυρική συνεδρίαση στην οποία ο κ. Βενιζέλος θα περιγράψει αναλυτικά το σχέδιο του για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τη σύνθεση της Εθνικής Επιτροπής Ανασύστασης και Οργάνωσης του Συντακτικού Συνεδρίου μέσα από την οποία

τις πολιτικές λειτουργίες του κόμματος θα συντονίζει μέχρι το Συντακτικό Συνέδριο προσωρινή Πολιτική Γραμματεία, στην οποία θα μετέχει και ο Γραμματέας της ΚΟ που θα εκλεγεί
την οργανωτική προσπάθεια θα συντονίζει Οργανωτική Γραμματεία, ο συντονιστής της οποίας θα μετέχει επίσης στη προσωρινή Πολιτική Γραμματεία.

Σε μια κίνηση καλής θέλησης ο κ. Βενιζέλος φέρεται να επιχειρεί επαναπροσέγγιση με δυσαρεστημένα κορυφαία στελέχη που τον στήριξαν στην προεδρική εκλογή του Μαρτίου, όπως τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να μετέχουν στη Πολιτική Γραμματεία, οι οποίοι όμως προς το παρόν είναι πολύ σκεπτικοί με τα νέα «ανοίγματα» του προέδρου.

Άγνωστο είναι επίσης τι θα γίνει με στελέχη όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Χρήστος Παπουτσής, αλλά και τον Θόδωρο Παγκαλο…

Πάντως η Συνδάσκεψη πραγματοποιείται μέσα σε ένα 24ωρο, που ο μεν Γιάννης Ραγκούσης θα παραστίσταται στις εργασίες της Ανοιχτής Συνέλευσης του «Π80» (…στελέχη Νεολαίας ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του ’80) και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και ο δε…λίας ΜόσιλΗλίας Μόσιαλος την επόμενη μέρα θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της…διαδικτυακής κεντροαριστερής οργάνωσης «Δημιουργική Ελλάδα» .

Και τα δύο στελέχη ανήκουν στον λεγόμενο χώρο των «μεταρρυθμιστών» και αλληλοϋποστηρίζονται φιλοδοξώντας να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεργασίες που συντελούνται εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε