Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ για Κύπρο: Τιμωρητική και μυωπική η απόφαση του Eurogroup

ΠΑΣΟΚ για Κύπρο: Τιμωρητική και μυωπική η απόφαση του Eurogroup

Κατά της απόφασης του Eurogroup για την Κύπρο τάσσεται το ΠΑΣΟΚ, με κύκλους της Ιπποκράτους να μιλούν για φαύλο κύκλο που τροφοδοτείταί από τις λανθασμένες αποφάσεις της ευρωζώνης.

«Η απόφαση της Ευρωζώνης για την Κύπρο έχει στον μέγιστο πλέον βαθμό τα τιμωρητικά και μυωπικά χαρακτηριστικά των κινήσεων διαχείρισης της κρίσης σε χώρες που σταδιακά εντάσσονται σε προγράμματα. Στη συνέχεια η Ευρωζώνη προσπαθεί να διορθώσει κάποια από τα στοιχεία των αποφάσεων της, αλλά στο μεταξύ οι καταστάσεις επιδεινώνονται και ο φαύλος κύκλος τροφοδοτείται.
Αυτό το έχει δυστυχώς ζήσει ο ελληνικός λαός στο πετσί του», σημειώνουν από την Ιπποκράτους.

Τονίζουν δε πως «τι μία λένε ότι είναι “μοναδική περίπτωση” η Ελλάδα, την άλλη ότι
είναι “μοναδική περίπτωση” η Κύπρος, χωρίς να αντιλαμβάνονται το παιχνίδι με τη φωτιά και με τις αντοχές των κοινωνιών και των πολιτικών συστημάτων. Παρότι οι εξελίξεις στην Ιταλία θα επέβαλαν πολύ μεγαλύτερη διορατικότητα, αυτή στην περίπτωση της Κύπρου δεν φάνηκε να υπάρχει».

«Ελπίζουμε ότι τάχιστα η Ευρωζώνη θα τροποποιήσει τις αποφάσεις της για το κυπριακό πρόγραμμα», αναφέρουν κύκλοι της Ιπποκράτους, σημειώνοντας ότι ο κυπριακός λαός δε χρειάζεται υποδείξεις από κανέναν και εναπόκειται στον κυπριακό λαό να σταθμίσει τα δεδομένα και να κάνει την καλύτερη επιλογή.

«Πρέπει η ένταξη των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα να συντελεστεί άμεσα, χωρίς επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους και άρα των μελλοντικών γενεών Ελλήνων φορολογουμένων», τονίζεται.

Και δε λείπει η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι, τέλος, αστείο και εξοργιστικό, κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να διαμαρτύρονται για το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, όταν προεκλογικά επιφανή στελέχη του είχαν προτείνει να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό στην Ελλάδα», προστίθεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιές καταθέσεις δεν θα φορολογηθούν καθόλου – Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής για το κούρεμα των καταθέσεων

Μεντβέντεφ: Η φορολόγηση των καταθέσεων μοιάζει με κατάσχεση!

Τρέχουν να… μαζέψουν τις κορώνες Σόιμπλε για την Κύπρο οι Γερμανοί

Γιούχαραν τον Νίκο Αναστασιάδη έξω από τη Βουλή!

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αύριο στις 18.00

Μήνυμα Σαμαρά προς την Κύπρο: Ο Ελληνισμός αντέχει στα δύσκολα! Θα μείνουμε όρθιοι!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε