Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ σταματήστε λαικισμό και υποσχέσεις

Λίγο πριν τις εκλογές το ΔΝΤ προειδοποιεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα και κυρίως τα δυο κόμματα εξουσίας.

Με σκεπτικισμό παρακολουθούν στο ΔΝΤ κάποιες τάσεις λαϊκισμού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.
Αν και έχουν καταλήξει στην απόφαση να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως παρεμβάσεις στην ελληνική εσωτερική πολιτική, και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία επίκεινται εκλογές, διακριτικά διαμηνύουν στο πολιτικό σύστημα της χώρας και κυρίως στα δυο κόμματα εξουσίας, που έχουν άλλωστε συνυπογράψει και υπερψηφίσει το νέο μνημόνιο, να μην υποκύψουν σε λαϊκισμούς και υποσχέσεις.

Παρακολουθούν με προσοχή τις εξαγγελίες των κομμάτων και σημειώνουν ότι αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Νέας Δημοκρατίας να επιδιώξει και να προβάλει την πρόθεσή της να ακολουθήσει ΄ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής”, αλλά σπεύδουν να συμπληρώσουν ότι αυτό θα πρέπει να αποφέρει ισοδύναμα δημοσιονομικά αποτελέσματα επιτυγχάνοντας τους στόχους που έχουν ήδη συμφωνηθεί και οι οποίοι, όπως επισημαίνουν με έμφαση, έχουν γίνει δημόσια αποδεκτοί και από τον κ. Σαμαρά.

Προειδοποιούν, δε, ότι η στάση της νέας κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων, αποτελεί το “κλειδί” για να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο απρόσκοπτα η πρώτη αξιολόγηση της πορείας του νέου προγράμματος από την οποία θα κριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

ΠΗΓΗ DEUTSCHE WELLE

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε