Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο… τηλέφωνο με Χριστοφοράκο

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

“Καίει” το προσωπικό ημερολόγιο του χειριστή των “μαύρων ταμείων” της Siemens, δυο “καυτά” ονόματα περιλαμβάνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2007

Λευτέρης Ζαγορίτης, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Ροβέρτος Σπυρόπουλος, γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον… mister Siemens στις 4 και 12 Σεπτεμβρίου 2007, πριν τις εθνικές εκλογές.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία στο ημερολόγιο του Μιχάλη Χριστοφοράκου με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου 2007 υπάρχει η σημείωση “Ζαγορίτης 10-10.30” και δίπλα υπάρχει σημείωση ώρας 21:00. Σημείωση που παραπέμπει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γραμματέα της ΝΔ.

Σε άλλη σελίδα υπάρχει άλλη σημείωση με το όνομα του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου και δίπλα ο αριθμός ενός σταθερού και ενός κινητού τηλεφώνου.

Οι σημειώσεις αυτές έγιναν στο ημερολόγιο του ανθρώπου που χειριζόταν τα “μαύρα ταμεία” της Siemens 12 και 4 ημέρες αντίστοιχα, πριν τις εκλογές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη το σκάνδαλο siemens είχε αποκαλυφθεί στη Γερμανία όπου από το 2006 είχαν προφυλακιστεί στελέχη της εταιρίας που είχαν κάνει αποκαλύψεις για χρηματισμούς και στην Ελλάδα.
Ο κ. Χριστοφοράκος είχε κληθεί ήδη σε απολογία από τον εισαγγελέα για τη διαβόητη σύμβαση του συστήματος ασφαλείας C4I των Ολυμπιακών Αγώνων.
Την ίδια περίοδο είχε ‘βουήξει” η Ελλάδα από φήμες για χρηματισμό στελεχών δημόσιων οργανισμών από τη siemens και το Μιχάλη Χριστοφοράκο.

 

Σπυρόπουλος-Ζαγορίτης: δεν γνωρίζουμε τον Χριστοφοράκο

“Με κατηγορηματικό τρόπο δηλώνω απερίφραστα ότι ουδεμία τηλεφωνική ή διαζώσης επαφή είχα ποτέ με τον κ.Χριστοφοράκο, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά”, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ.Σπυρόπουλος.
Παρόμοια και η αντίδραση Ζαγορίτη. “Δεν γνωρίζω τον κ. Χριστοφοράκο, δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του, δεν έχει υπάρξει καμία συναλλαγή την οποία εγώ να γνωρίζω στην περίοδο κατά την οποία ήμουν γραμματέας του κόμματος”, υποστήριξε μιλώντας στον Real Fm.

Διαβάστε επίσης:

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε