Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ σε Στουρνάρα: Θα καταψηφίσουμε ότι είναι εκτός Μνημονίου

ΠΑΣΟΚ σε Στουρνάρα: Θα καταψηφίσουμε ότι είναι εκτός Μνημονίου

Σαφή προειδοποίηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει αποδεκτή οποιαδήποτε προσπάθεια ένταξης μη σχετικής διάταξης στον εφαρμοστικό νόμο απήυθυναν στον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συναντήθηκαν σήμερα μαζί του για να ενημερωθουν για τα μέτρα.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους Φ. Σαχινίδη, Γ. Κουτρουμάνη, Χ. Πρωτόπαππα και Π. Κουκουλόπουλο, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, αποτελούμενη από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτση, τον ΓΓ του Υπ.Οικ. Γ. Μέργο και τον πρόεδρο του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Π. Τσακλόγλου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν θέματα που αφορούν στον εφαρμοστικό νόμο.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση διευκρινίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει αποδεκτή οποιαδήποτε προσπάθεια ένταξης μη σχετικής διάταξης στον εφαρμοστικό νόμο (όπως για παράδειγμα ζητήματα του Υπουργείου παιδείας που βρίσκονται εκτός μνημονίου).

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν επίσης ζητήματα σχετικά με διορθώσεις και βελτιώσεις που είναι αναγκαίες στο εφαρμοστικό νόμο σε ό,τι αφορά φορολογικά, συνταξιοδοτικά και μισθολογικά θέματα των εργαζομένων και των ευαίσθητων ομάδων (ΑμΕΑ).

Ο Υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ότι σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, θα ισχύσει η επεκτασιμότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης σε θεσμικά θέματα (άδειες, ωράρια, κτλ.)

Τέλος, έγινε αναλυτική συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με έμφαση από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ σε θέματα διασφάλισης των χρημάτων των φορολογουμένων και διασφάλισης του ελέγχου του δημοσίου στις τράπεζες στις οποίες θα δοθούν χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαμαράς: Να σώσουμε την χώρα από την καταστροφή – Χωριστές συναντήσεις με Βενιζέλο και Κουβέλη το απόγευμα

Κουβέλης: “Θα επιμείνω να καταψηφιστούν τα εργασιακά”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε