Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΠΓΔΜ: Η Ελλάδα παραβιάζει τη συμφωνία

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, επανέλαβε τον ισχυρισμό της χώρας του, ότι η ελληνική πλευρά παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995.

Ο κ. Ιβάνοφ είπε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την είσοδο της χώρας του στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, παρότι είχε δεσμευθεί να μην παρεμποδίσει τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ μου σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς.

Αναφερόμενος στην αναζήτηση λύσης για το ζήτημα της ονομασίας, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ τόνισε, ότι “Πρόκειται για το όνομά μας, το δικαίωμά μας στον αυτοπροσδιορισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να καλλιεργήσουμε στενές και φιλικές σχέσεις με τη γειτονική Ελλάδα και τον λαό της. Η επίτευξη λύσης είναι εφικτή μόνον εάν γίνουν σεβαστά η Χάρτα του ΟΗΕ, τα Ψηφίσματα, το διεθνές Δίκαιο και οι αρχές επί των οποίων στηρίζεται η παγκόσμια διεθνής τάξη”.

Ο κ. Ιβάνοφ είπε ότι η διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα όχι μόνο για την ίδια την ΠΓΔΜ, αλλά και για την υλοποίηση του κοινού οράματος ολόκληρης της περιοχής και σημείωσε ότι η προχθεσινή συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν προς την κατεύθυνση οικοδόμησης κλίματος αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε