Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Ψηφίστε τα μέτρα, αλλιώς πάμε σε πρόωρες εκλογές”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– “Ψήφο εμπιστοσύνης” θα ζητήσει στην ψηφοφορία ο Γ. Παπανδρέου
– “Ξεθάβονται” τα διλήμματα των… δημοτικών εκλογών!
– “Μίνι” πακέτο παροχών για να “χρυσώσουν το χάπι” και για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
– Βαφτίζεται “εθνικό σχέδιο” το πακέτο των νέων μέτρων

Το μαντρί του Ευάγγελου Αβέρωφ, έχει γίνει … νόμος στο Μαξίμου αφού για πολλοστή φορά από την εκλογή της νέας Κυβέρνησης με διλήμματα προς βουλευτές και ψηφοφόρους επιχειρείται “μάντρωμα” εντός της γραμμής.

Ενόψει κάθε ψηφοφορίας δυσβάσταχτων μέτρων οι διαρροές μιλούν για έναν Γιώργο Παπανδρέου “πεισμωμένο” να προχωρήσει το πρόγραμμα που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και τους “κακούς, γκρινιάρηδες” βουλευτές να φοβούνται για τα “ψηφαλάκια” τους και να εμποδίζουν το κυβερνητικό έργο. Σε κάθε ψηφοφορία λοιπόν τίθεται θέμα “ψήφου εμπιστοσύνης” στην κυβέρνηση.

Στην προηγούμενη προσφυγή στις κάλπες το δίλημμα τέθηκε προς τους πολίτες με απειλή για πρόωρες ή ακύρωση της οικονομικής βοήθειας της τρόικας και στάση πληρωμών…

Τώρα, πάλι λίγο πριν από μια δόση της τρόικας γίνεται… συνδυασμός διλημμάτων.

Πρώτα απ’ όλα τίθεται επικοινωνιακά το δίλημμα ενόψει της επόμενης δόσης (της 5ης) η θα σωθούμε ή θα βουλιάξουμε, καθώς το νέο πακέτο μέτρων για το οποίο αντιδρά η κοινωνία αλλά και με τον τρόπο τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βαφτίζεται όπως λέγεται “εθνικό σχέδιο”. Η διάρκειά του μικραίνει, ως το 2013 κυρίως για να μειωθεί το μέγεθος των ποσών που απαιτούνται.

Παράλληλα εξετάζεται “πακέτο παροχών” (άγνωστες προς το παρόν) το οποίο θα “χρυσώσει το χάπι” για τους πολίτες και θα δώσει ένα επιχείρημα στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, τόσο στις περιφέρειες και στις επαφές τους με τους πολίτες, όσο και για να βγουν από το αδιέξοδο των αντιδράσεών τους στα εσωκομματικά όργανα και στη Βουλή…

Με λίγα λόγια και οι βουλευτές θα έχουν να λένε στο κόσμο και θα μπορέσουν να ξαναψηφίσουν παρά το … αντάρτικο που σήκωσαν και οι πολίτες θα νιώσουν ότι… κάτι γίνεται, σε κάτι έχουν να ελπίζουν.

Έτσι…
κυβέρνηση δεν πάει σε μέτρα για μετά το 2013 που λήγει η θητεία της για το σωστό θα ήταν να ψηφιστούν από 180 και πλέον βουλευτές, πράγμα απίθανο.

“Χρυσώνει το χάπι” για να μην έχει κι άλλες απώλειες από τους 156 βουλευτές και να εξασφαλίσει τις 151 ψήφους που απαιτούνται.

Μικραίνει το πακέτο μέτρων σε διάρκεια και ποσά δίνοντας παροχές (απροσδιόριστες και ελέω τρόικας μικρές) για να “χρυσώσει το χάπι” και για τους πολίτες.

Κραδαίνει το χαρτί-απειλή των πρόωρων έναντι πολιτών και βουλευτών θυμίζοντας ότι η συναίνεση είναι μονόδρομος αφού η χώρα δεν θα αντέξει εκλογές εν μέσω τέτοιας κρίσης.

Τι έχουμε να περιμένουμε;
Ή σοκ και δέος με αποκάλυψη ολόκληρου του πακέτου μέτρων με παροχές-κοκκαλάκια ώστε να φανεί από τη μια το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος για να πεισθούμε και να… αρκεστούμε στα λίγα ή … μέτρα σε δόσεις για να τσουλήσει λίγος χρόνος ακόμη και… βλέπουμε

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε