Πολιτική

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Κατά πλειοψηφία επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις».

Επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και ΑΝΕΛ καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» ψήφισε η Ένωση Κεντρώων.
Νωρίτερα, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, είχε αποσύρει τις δύο επίμαχες διατάξεις των άρθρων 12 (κατάργηση επαγγελματικού απορρήτου) και 16 (για τον φόρο υπεραξίας) που είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Από τις βουλευτικές τροπολογίες, ψηφίσθηκε και αυτή των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Μάκη Μπαλαούρα, Νίκου Μανιού και Τριαντάφυλλου Μυταφίδη) με την οποία τα τέσσερα κτήρια του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ- ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας περνάνε στην κυριότητα της Περιφέρειας Αττικής καθώς τα κτίρια χρειάζονται εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες συντήρησης. Μια τροπολογία που έκανε αποδεκτή η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολιτικός «καύσωνας» δύο ημερών για ΟΠΕΚΕΠΕ: Προς αποχώρηση οι βουλευτές της ΝΔ στην ψηφοφορία περί Προανακριτικής για Αυγενάκη και Βορίδη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του αναμένεται να αναγνωρίσει ότι η κυβέρνηση του δεν πέτυχε την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ εν κινήσει αλλά και δικές του ευθύνες για το γεγονός ότι δεν βρέθηκε λύση
Αυγενάκης και Βορίδης 13
Δένδιας: Όργιο σπατάλης με τα ακίνητα του Στρατού – Το ρετιρέ του αξιωματικού αξίας 800.000€, η πισίνα των 49,5 μέτρων και τα 2.400 τετραγωνικά για 29 άτομα
«Το Ταμείο Εθνικού Στόλου, Φειδίου 12, έχει 700 τετραγωνικά για 10 άτομα, 70 τετραγωνικά το άτομο. Αυτή την πραγματικότητα μου λέτε να μην αλλάξω», ανέφερε ο κ. Δένδιας.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την ομιλία του στη Βουλή 55
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει εμπόδιο για να φτάσουν οι δυο υπουργοί στη Δικαιοσύνη
Ο Κώστας Τσουκαλάς παρουσιάζει πως περιγράφεται στη δικογραφία από τους Ευρωπαίους Εισαγγελείς η δράση του καθετοποιημένου κυκλώματος που απάρτιζαν διοικητικά στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ - μέλη της ΝΔ
Το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ