Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

“Ψηφίζει” Παπαδήμο το 73% των Ελλήνων

“Ψηφίζει” Παπαδήμο το 73% των Ελλήνων

Ιστορικό χαμηλό για το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει μόλις 11,9% στην πρόθεση ψήφου.

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι έλληνες πολίτες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και την τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα:

Το 72,9% θεωρεί ότι ήταν “σωστή και μάλλον σωστή απόφαση” για την τοποθέτηση του Λ. Παπαδήμου, ενώ το 20% θεωρεί ότι ήταν “λάθος και μάλλον λάθος απόφαση”.

Για το 78% ήταν “θετικό ή μάλλον θετικό” το βήμα για  τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ το 20% εμφανίζεται “αρνητικό ή μάλλον αρνητικό”.

Το 78,6% δηλώνει πως αισθάνεται περισσότερο ασφαλές ότι με τη νέα κυβέρνηση η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι εξασφαλισμένη, ενώ μόλις το 9,8% νιώθει το αντίθετο.

Το 63,4% των πολιτών θεωρεί πως η συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας ήταν η πιο σωστή κίνηση από το να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές, κάτι που υποστηρίζει το 34,4% των πολιτών.

Σε ο,τι αφορά τα συνασθήματα που δημιούργησε η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο το 42,2% απάντησε ελπίδα, το 17,4% ηρεμία, το 8,6% ανησυχία, το 8,5% αδιαφορία, το 7,5% οργή και μόλις το 5,4% απαισιοδοξία και φόβο. Αντίθετα, το 1,9% απάντησε ότι το συναίσθημα που του δημιουργήθηκε ήταν λύπη και μόλις το 1,1% χαρά.

Κατα την περίοδο της πολιτικής κρίσης, σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες αισθανόταν οργή, ανασφάλεια και απαισιοδοξία στην περίοδο πολιτικής κρίσης μετά την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν μετά το δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα, το 40,9% απάντησε οργή, το 19% ανησυχία, το 15,7% απαισιοδοξία και φόβο, το 8,9% ελπίδα, το 5,9% λύπη, το 3,8% ηρεμία και ένα μικρό ποσοστό (0,8%) χαρά.

Ιστορικό χαμηλό για το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου

Σε δημοσκόπηση της MRB για τη Real News η διαφορά ΠΑΣΟΚ- ΝΔ διαμορφώνεται στο 9,9%.

Ιστορικό χαμηλό καταγράφει το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει μόλις το 11,9% στην πρόθεση ψήφου έναντι 21,8% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 9,5%. ο ΛΑΟΣ με 6,1%. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 24,1%.

Διαβάστε

Ο Παπαδήμος τα ”έχωσε” στους προηγούμενους και έβαλε στην ”μπρίζα” τους υπουργούς

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Όλο το παρασκήνιο μέχρι την ορκωμοσία

Την Τετάρτη κρίνεται η κυβέρνηση Παπαδήμου

Τι λένε οι πολίτες για τον Λουκά Παπαδήμο


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε