Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ψηφοφορία το απόγευμα για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο

Ψηφοφορία το απόγευμα για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και ακόμη 70 βουλευτών του κόμματος, για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στην προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και την υπογραφή των μνημονίων.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις πέντε το απόγευμα και αμέσως μετά θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Με την έναρξη της συζήτησης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος διατύπωσε αντιρρήσεις για το γεγονός ότι δεν εισάγεται προς συζήτηση σήμερα η πρόταση του κόμματός του που φέρει, όπως είπε, τριάντα υπογραφές για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος απάντησε ότι με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων τέθηκε στο αρχείο διότι δεν φέρει 60 υπογραφές, όπως ορίζει ο κανονισμός.

Στο μεταξύ, στη βάση γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ενημερώνεται ότι μπορεί να λάβει γνώση της δικογραφίας που αφορά τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη σε διατιθέμενο χώρο της Βουλής, δίχως δικαίωμα αναπαραγωγής των στοιχείων αυτών και λήψης αντιγράφων της δικογραφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όχι από τη ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το Μνημόνιο 1

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε