Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ψυχρός πόλεμος με Αυστρία – “Όχι” Μουζάλα στην επίσκεψη της υπουργού Εσωτερικών στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνέχεια στην ανοιχτή κόντρα της Ελλάδας με την Αυστρία υπήρξε κατά τη συνάντηση της υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας με τον Γιάννη Μουζάλα.

Ένα άνοιγμα προς τη χώρα μας φαίνεται ότι επιχείρησε η Αυστρακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Λάιτνερ, η οποία προσέγγισε τον Γιάννη Μουζάλα και του είπε ότι ίσως θα ήταν καλό να έρθει στην Ελλάδα για να συζητήσουν το θέμα του προσφυγικού.

Η απάντηση που έλαβε όμως από τον Έλληνα υπουργό αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν αρνητική. Ο κ. Μουζάλας της απάντησε πως δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος και έτσι μετά την ανάκληση της πρέσβειρας της χώρας μας από την Αυστρία καταγράφηκε για πρώτη φορά στα χρονικά άρνηση σε πρόταση επίσκεψης υπουργού χώρας μέλους της Ε.Ε.στην Ελλάδα.

Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της Ένωσης για το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει σκληρή γραμμή έναντι των χωρών και των κύκλων εντός της Ε.Ε. που επιλέγουν να περιορίζουν την κίνηση των μεταναστευτικών ροών παρά την απόφαση της Ένωσης και ουσιαστικά οδηγούν στο κλείσιμο των συνόρων τους με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να βρίσκονται αυτή την ώρα εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

 Η κ. Λάιτνερ άλλωστε είχε αφήσει σαφείς αιχμές εναντίον της Ελλάδας ενώ αναφέρθηκε ακόμη και σε έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.
Οι δηλώσεις του Γιάννη Μουζάλα για τη στάση της υπουργού της Αυστρίας ήταν χαρακτηριστικές:’Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ παρασύρει την Αυστρία σε όλο και πιο εχθρικές ενέργειες απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να δικαιολογήσει τις προηγούμενες αντιευρωπαϊκές μονομερείς ενέργειές της και την απομόνωση που αυτές προκάλεσαν.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε