Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάγκαλος: Δεν μπορούν οι “φον φούφουτοι” να φέρονται σαν μικροί πρωθυπουργοί

Κόντρα στην χθεσινή δυιπουργική. χαμηλώνουν σλημερα τους τόνους. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος φέρεται να εξοργίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη

της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και χάραξε την κόκκινη γραμμή που πρέπει να χωρίζει τους ελεγκτές της τρόϊκας από την διακυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με άλλους όμως έβαλε στην θέση του και τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος θέλει να έχει τον τελευταίο λόγο ειδικά όσον αφορά τις δαπάνες των υπουργείων.

Είναι επίσης δυσαρεστημένος γιατί ενώ έχει αναλάβει την παρακολούθηση της υλοποίησης του μνημονίου στο πρότυπο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, θεωρεί οτι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι αλλά και υπουργοί προσπαθούν να «ψαλιδίσουν» τις αρμοδιότητές του.

‘Ολα ξεκίνησαν σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ, όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου έθεσε θέμα συντονισμού στις επαφές της τρόικας με τους υπουργούς για θέματα στα οποία εμπλέκονται περισσότερες υπηρεσίες ώστε να λύνονται επί τόπου απορίες.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εκπροσώπους της τρόικας να συμπεριφέρονται σαν πρωθυπουργοί και να κάνουν μίνι υπουργικά συμβούλια. Αν θέλουν,  να πηγαίνουν σε κάθε έναν χωριστά. Οχι να συνεδριάζουν  με δυο-τρεις υπουργούς ταυτόχρονα» παρενέβη με αυστηρότητα ο κ. Πάγκαλος.

Μετά όμως προσπάθησε να χαλαρώσει την ατμόσφαιρα λέγοντας: «Οι “φον  φούφουτοι”,αν θέλουν,μπορούν να συνεννοούνται πολύ  ωραία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.Οι υπουργοί είναι άλλο».

Ο υπουργός Οικονομικών όμως επέμεινε : «Πολλές φορές χρειάζεται η επιβεβαίωση του υπουργείου Οικονομικών».

Τότε ήταν που κάποιοι από τους υπουργούς δυσφόρησαν και του απάντησαν λέγοντας ότι τα καταφέρνουν και μόνοι τους με την τρόικα.

Στη σύσκεψη, στην όποια συμμετείχαν επίσης οι Ι. Ραγκούσης, Δ. Ρέππας, Χ.Καστανίδης, Λούκα Κατσέλη , Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου , Κατερίνα Μπατζελή, Τίνα Μπιρμπίλη, Σπ.Βούγιας, Γ.Κουτρουμάνης , Ι.Πανάρετος, Γ.Ζαννιάς , Σ.Λύτρας και Ηρ.Πολεμαρχάκις, έγινε προσπάθεια να συντονιστούν τα διάφορα υπουργεία σε ό,τι αφορά τα μέτρα του μνημονίου.

Προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις

«Δεν έχω κάνει ποτέ διαρροές από οργανωμένες συνεδριάσεις, οι οποίες δεν ήταν δημόσιες», διαβεβαίωσε την Τετάρτη ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στον Real FM και προανήγγειλε την έκδοση επίσημης ανακοίνωσης σήμερα για το περιεχόμενο της επίμαχης συνάντησης.

Όπως είπε, κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής και κοινωνικής επιτροπής της κυβέρνησης την Τρίτη, στην οποία προεδρεύει ο ίδιος, συζητήθηκε η καλή εκτέλεση και η παρακολούθηση της καλής εκτέλεσης του μνημονίου.

Πρόσθεσε οτι αυτό που έγινε ήταν οτι «εξεφράσθη το παραπέρα αίτημα, σε ορισμένες από αυτές τις επισκέψεις – που θα κρίνουν κάθε φορά αυτοί, να τους συνοδεύει και ο υπουργός Οικονομικών». «Εκεί είπα ότι αυτό δεν είναι δυνατόν, γιατί αυτοί αρχίζουν πλέον να συνεδριάζουν υπό την ηγεσία τους και με την έμπνευσή τους, κυβερνητικά όργανα – διότι δύο υπουργοί, συγκροτούν κοινοβουλευτικό όργανο, δεν είναι ένας υπουργός μόνος. Εάν χρειάζεται η γνώμη του υπουργού Οικονομικών, καταρχήν μπορούν να την πάρουν από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, δευτερευόντως εάν θέλουν να κάνουν μία συζήτηση ζωντανή– γιατί αυτό μπορεί να γίνει στη σημερινή εποχή και με τα σημερινά πολιτικά μέτρα, να καλέσουν τον υπουργό στο υπουργείο Οικονομικών και να κάνουν μία συγκεκριμένη σύσκεψη εκεί πέρα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε