Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Πάγκαλος: “Είμαι κι εγώ εδώ”

Απάντηση με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε χθες ο κ. Θ. Πάγκαλος, αποσαφηνίζοντας μόνος του ποιες είναι οι

αρμοδιότητές του ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης, συντονιστή σε συγκεκριμένα πεδία, και παίρνοντας αποστάσεις από τις ενέργειες για τη νομική επιτάχυνση των επενδυτικών διαδικασιών αλλά και από τις πρακτικές που ακολουθεί η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.

Ο κ. Πάγκαλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισυνάπτει απαντητική επιστολή του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ. Ν. Βασιλάκου σχετικά με την αδειοδότηση επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνολικού ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση του κ. Πάγκαλου επισημαίνεται, μεταξύ των άλλων, ότι «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχουν ανατεθεί από τον Πρωθυπουργό στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης εντάσσεται και ο συντονισμός των προσπαθειών για την απεμπλοκή επενδύσεων, ειδικότερα μάλιστα όσων επενδύσεων ενσαρκώνουν την πολιτική της πράσινης ανάπτυξης» .

Στο πλαίσιο αυτό διευκρινίζεται ότι έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για την απεμπλοκή επενδύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την παρουσία εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων φορέων, υπό τον συντονισμό του Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Επιπλέον, υπογραμμίζεται: «Αποτέλεσμα αυτών των δράσεων αποτελεί η αδειοδότηση επενδύσεων μεγάλων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειαςσυνολικού προϋπολογισμού άνω των 2 δισ. ευρώ». Με μια αιχμηρή επισήμανση εξάλλου ο κ. Πάγκαλος τονίζει ότι «οι επενδυτές έχουν πλέον ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι υπάρχει πολιτική βούληση».

Αναλυτικότερα, τα έργα για τα οποία γίνεται λόγος και το ύψος των επενδύσεων έχουν ως εξής: * Δύο έργα της εταιρείας Sun Ray, ύψους 15 εκατ. ευρώ.

* Αιολικά έργα της εταιρείας Ρόκας, προϋπολογισμού περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

* Σειρά έργων υβριδικών σταθμών της εταιρείας ΕDF στην Κρήτη, με προϋπολογισμό περί τα 500 εκατ. ευρώ.

* Υβριδικός σταθμός της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ στη Λέσβο, προϋπολογισμού 67 εκατ. ευρώ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε