Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάγκαλος: “Μνησίκακος ο Σαμαράς – Ανεύθυνος ο Τσίπρας”

«Ο κόσµος έχει δίκιο να αντιδρά στη νέα επιβάρυνση» µε τα ακίνητα, λέει ο Θ. Πάγκαλος στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

Επιτίθεται µε σφοδρότητα εναντίον των συνδικαλιστών – «συνδικαλισταράδες» τους ονοµάζει – που ζητούν συνεχώς προσλήψεις, χαρακτηρίζει τον κ. Αλ. Τσίπρα «ανεύθυνο», τον κ. Αντ. Σαµαρά «µνησίκακο» και σηµειώνει ότι η Πολιτική Ανοιξη είναι στην ουσία η αντιπολίτευση και ότι ο κ. Σαµαράς θα πετάξει στα σκουπίδια «τα θηρία της Ν∆».

Επιτίθεται επίσης στο ΚΚΕ ότι επιχειρεί να ανατρέψει την αστική δηµοκρατία και ζητεί απ’ όλους όσοι ζητούν εκλογές να… σοβαρευτούν.

Για την εφεδρεία λέει: «Στο Ελληνικό Δηµόσιο έχει συµβεί το εξής τερατώδες γεγονός και θα πρέπει η ΑΔΕΔΥ να µας δώσει µιαν απάντηση. Eγινε µια τεχνολογική επανάσταση τα τελευταία 10 χρόνια στα µέσα διαχείρισης της πληροφορίας. Αυτό σηµαίνει ότι έπρεπε αντιστοίχως να υπάρξει πλεόνασµα ανθρώπων. Αυτό δεν έχει διαπιστωθεί πουθενά. Η ΑΔΕΔΥ και όλοι οι υπεύθυνοι συνδικαλισταράδες διαφόρων υπουργείων ζητούν κι άλλες προσλήψεις. Κάποτε η ΑΔΕΔΥ, στην αρχή της παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, είχε θέση που διαχώριζε τους µόνιµους υπαλλήλους από τις έκτακτες προσλήψεις και ασκούσε πόλεµο στις έκτακτες προσλήψεις, γιατί τις θεωρούσε, σωστά, ως τρόπο που εισήγαγε τη φαυλοκρατία και τον κοµµατισµό στη δηµόσια διοίκηση. Τώρα έχουν γίνει ένα µέτωπο. Οι µόνιµοι, οι αορίστου χρόνου, οι ορισµένου χρόνου, οι επί συµβάσει έργου και οι “σταζιέρ” των ρουσφετολόγων βουλευτών είναι ένα συµπαγές µέτωπο για να σπαταλήσουµε όσο µπορούµε περισσότερα λεφτά των φορολογουµένων. Πολλά µέλη σηµαίνει πολλοί συνδικαλιστές, σηµαίνει πολλές αργοµισθίες, πολλή σπατάλη».

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο λέει: «Εγώ νοµίζω ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αξίζει τη συµπάθεια όλων µας. Δεν πιστεύω ότι κανείς αυτή τη στιγµή ονειρευόταν να είναι υπουργός Οικονοµικών σε µια τέτοια κατάσταση. Παρ’ όσα λένε διάφοροι και νεαροί φιλολογούντες στα κανάλια, οι περισσότεροι πολιτικοί ενός ορισµένου επιπέδου θα µπορούσαν να κάνουν διάφορες εργασίες. Θα ήταν πολύ πιο συµφέρον από άποψη οικονοµική. Το να αποδεχθείς µε ελεύθερη βούληση, όταν θα µπορούσες να πεις στον Πρωθυπουργό ότι “εγώ δεν νοµίζω ότι θα µπορούσα να τα καταφέρω, διάλεξε κάποιον άλλο γι’ αυτή τη δουλειά”, σηµαίνει ότι έχεις διάθεση αυτοθυσίας και υψηλό αίσθηµα ευθύνης. Εγώ εκτιµώ ιδιαίτερα τον Ευάγγελο Βενιζέλο διότι ανέλαβε να κάνει αυτή τη δουλειά για λογαριασµό όλων µας, λέω όλων των Ελλήνων, όχι όλων των µελών της κυβέρνησης. Χρειάζεται τη βοήθεια όλων µας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε