Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάγκαλος: είμαι υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης – Επιμένει υπέρ της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας

– “Υπάρχουν τομείς που δεν υπάρχει ίχνος εθνικής κυριαρχίας”
– “Τώρα ανακάλυψαν κάποιοι ότι έχουμε εκχωρήσει κυριαρχία;”Αναρωτήθηκε
– Νέα κόντρα στη Βουλή με τον Γ. Καρατζαφέρη

Έχουμε εδώ και χρόνια παραχωρήσει εθνική κυριαρχία στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης δήλωσε ο Θ. Πάγκαλος απαντώντας σε σχετική αναφορά του Γ. Καρατζαφέρη στη Βουλή.

Ο κ. Πάγκαλος εξήγησε τη εννοούσε λέγοντας “εγώ είμαι υπέρ της απώλειας της κυριαρχίας. Πάντοτε υπήρξα υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, διότι είμαι Ευρωπαίος και κυρίως είμαι υπέρ της ομοσπονδιακής Ευρώπης” μιλώντας σε γαλλικό ραδιόφωνο λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα πατριωτισμού, καθώς ο πατριωτισμός μπορεί να έχει διάφορες εκφάνσεις.
“Υπάρχει η Ευρώπη των πατρίδων και η Ευρώπη των λαών … και εγώ τάσσομαι με τους Ευρωπαίους φεντεραλιστές που υποστηρίζουν τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπάρχουν τομείς όπως η γεωργία με την περιβόητη κοινή αγροτική πολιτική της Ένωσης στην οποία δεν υπάρχει ίχνος εθνικής κυριαρχίας, προκαλώντας το καυστικό σχόλιο του Γ. Καρατζαφέρη:
“Πως είναι δυνατόν από το “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” να είστε υπέρμαχος της ομοσπονδιακής Ευρώπης, μου κάνει μεγάλη εντύπωση”

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σχολίασε και τα περί Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης αναφέροντας: “Λέτε δηλαδή να είμαστε κάτι σαν τη Λουιζιάνα, όπου η πλούσια Καλιφόρνια, η Γερμανία, επιβάλλει πράγματα”

Διαβάστε επίσης:
Προκλητικός Πάγκαλος: Κατανοώ τους συμπολίτες μου αλλά είμαι υπέρ της απώλειας κυριαρχίας!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε