Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάγκαλος κατά Γιώργου για τη λίστα Λαγκάρντ: Εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του

Πάγκαλος κατά Γιώργου για τη λίστα Λαγκάρντ: Εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του

Πολιτικές ευθύνες σε Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς στην υπόθεση με τη λιστα Λαγκάρντ επιρρίπτει ο Θόδωρος Πάγκαλος, λέγοντας πως το θέμα θα τεθεί στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός άφησε αιχμές και κατά του Γιώργου Παπανδρέου, δηλώνοντας πως «λέει ότι δεν ήξερε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει, γιατί εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του».

Ο κ. Πάγκαλος άφησε σαφείς αιχμές και κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι ο υπουργός, ο οποίος πήρε στα χέρια του τη λίστα, έπρεπε να πάει στον πρωθυπουργό και να του δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν δεν του επιτραπεί να ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Όπως είπε ο κ. Πάγκαλος στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, πολιτικές ευθύνες έχουν όλοι όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση και τόνισε πως το ζήτημα των χειρισμών των κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου θα τεθεί και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Εκτίμησε ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δικαστήριο, γιατί -όπως ανέφερε- υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου διέγραψε ονόματα συγγενών του από τη λίστα και «αυτό είναι ποινικό αδίκημα».

«Νομίζω ότι θα πάμε σε δίκη και νομίζω ότι γι αυτά, θα αποδειχθεί αν ο κ. Παπακωνσταντίνου το έκανε ή δεν το έκανε. Αν δεν το έκανε, πρέπει να μας πει ποιος το έκανε» είπε.

Υπογράμμισε δε ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν τα πρόσωπα που εμφανίζονται στη λίστα με τις υψηλότερες καταθέσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα αυτά δικαιολογούνται από την εργασία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο “πόλεμος” της λίστας – Προανακριτική και για τον Βενιζέλο ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός κάδρου για την ώρα ο Γ. Παπανδρέου

«Πάρτι» φοροδιαφυγής από τους 2.062 της λίστας Λαγκάρντ – «Μπουγιουρντί» για 14.000 που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

Οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν τα εξαδέλφια Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ

Κυβέρνηση προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε πολιτικοί τυχοδιώκτες! – ΣΥΡΙΖΑ: Θέλετε να συγκαλύψετε τα πάντα!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε