Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάλι εμείς δεν καταλάβαμε – Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις Κατσέλη για την τρόϊκα

Πάλι εμείς δεν καταλάβαμε – Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις Κατσέλη για την τρόϊκα

Πεταλωτής: “H κ. Κατσέλη εξέφρασε κάποιες απόψεις σε συζητήσεις που μεταφέρθηκαν και μάλιστα με τον τρόπο που δεν αποδίδουν στην κ. Κατσέλη αυτά που σκεφτόταν και ήθελε να εκφράσει”.

Εγινε λοιπόν παρερμηνεία των λεγομένων της κας Κατσέλη ότι δηλαδή η τρόικα κάνει πολλά για τα οποία δεν νομιμοποιείται και ότι ο θόρυβος που δημιουργείται κάθε φορά που έρχεται στη χώρα μας, λειτουργεί αποσταθεροποιητικά.

Σημείωσε δε πως το ότι δημιουργείται θόρυβος, δεν οφείλεται στην έλευση της τρόικας, η οποία δεν κάνει τίποτε άλλο από το να διενεργεί ελέγχους για να υποβάλει τις εκθέσεις, αλλά από μια “καταστροφολογία και μια τρομοκράτηση των πάντων”.

“Αυτό που είπε και εννοούσε η κ. Κατσέλη και είναι και πραγματικότητα, είναι πως είναι απαράδεκτο κάθε φορά με την έλευση της τρόικας να υπάρχουν σενάρια που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και να δημιουργείται ένα κλίμα που δεν έχει με καμία αντιστοίχιση με το τι κάνει η τρόικα εδώ”, υπογράμμισε.

Σημείωσε δε πως το υπουργείο της κ. Κατσέλη έχει άμεση σχέση με τις λειτουργίες που ελέγχει η τρόικα και πως “αν διαφωνούσε με την τρόικα δεν θα ήταν υπουργός και τέτοιου είδους απλουστεύσεις και γενικές θεωρήσεις ότι διαφωνεί με την τρόικα αδικούν την ουσία”.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό επιτέλους ότι με πολύ μεγάλο κόπο μπήκαμε σε έναν μηχανισμό στήριξης, για να μπορεί σήμερα η κυβέρνηση να ασκεί τις πολιτικές της με τρόπο που να βγάζουν τη χώρα από την κρίση και με αναπτυξιακή προοπτική, επισημαίνοντας ότι είναι επόμενο πως θα υπάρχει έλεγχος και σύνταξη εκθέσεων από τους πιστωτές μας.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι “συνήθως παρανοούνται” τα λεγόμενα της κ. Κατσέλη και όχι άλλων υπουργών, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι “μπορεί η κ. Κατσέλη να είναι πιο αυθόρμητη στις συζητήσεις της, όμως είναι γνωστό ότι έχει συγκεκριμένες απόψεις και είναι γνωστή η δουλειά που κάνει και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις”.

Τόνισε παράλληλα ότι “καλό θα είναι να μιλάμε επί της ουσίας και για εκπεφρασμένες, επίσημες απόψεις και τοποθετήσεις υπουργών, οι οποίες είναι και αυτές που τις εκφράζουν κιόλας”.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες κατά τις οποίες η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο νόμος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις ενώ ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε στον χτεσινό ΚΤΕ ότι ο εργασιακός νόμος είναι στην ατζέντα των συζητήσεων με την τρόικα, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι “βεβαίως είναι, αυτό δεν σημαίνει ότι τίθεται θέμα αλλαγής του νόμου”.

Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι στα πλαίσια των ελεγκτικών διαδικασιών της τρόικας σημαντικό κομμάτι είναι και τα εργασιακά, τονίζοντας ότι “αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει θέμα αλλαγής του νόμου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις”.

“Το να μιλάμε για αλλαγή του νόμου είναι υπερβολικό και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”, σημείωσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε