Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παναγιωτακόπουλος: «Κάνετε τη χώρα Μπαγκλαντές της Ευρώπης»

Παναγιωτακόπουλος: «Κάνετε τη χώρα Μπαγκλαντές της Ευρώπης»
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.02.2012 | 12:33
Πρώτη δημοσίευση: 09.02.2012 | 12:22

«Δε συμφωνούμε, δε ua ψηφίσουμε, δεν υπογράφουμε» είναι ο τίτλος στο νέο κείμενο παρέμβαση του Γιώργο Παναγιωτακόπουλο στις εξελίξεις.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος χαρακτηρίζει τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση «υπογραφή για την εξαθλίωση των πολιτών και για τη μετατροπή τηε χώρας σε ανυπόλυπτη αποικία των ισχυρών της Ευρώπης» και τονίζει πως τα μέλη του ΠΑΣΟΚ αρνούνται «να γίνουν συμμέτοχοι στην καταστροφή του τόπου» και «τη συμφωνία για τη μετατροπή της χώρας σε Μπαγκλαντές της Ευρώπης».

«Δεν διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπειά μας και την ιστορία του κινήματός μας. Δεν υποκύπτουμε στα ψευτοδιλήμματα περί σωτηρίας, γιατί δεν υπάρχει σωτηρία με την συγκεκριμένη συμφωνία», συμπληρώνει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση, αποτελεί την υπογραφή για την εξαθλίωση των πολιτών αυτής της χώρας, για τη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, για τη μετατροπή της χώρας σε μια ανυπόληπτη και αδύναμη αποικία των ισχυρών της Ευρώπης.

Αντί για τη «σωτηρία» οδηγούμαστε στην μετατροπή των Ελλήνων σε οικονομικούς μετανάστες στην ίδια τους την πατρίδα και στην επιστροφή τους σε συνθήκες της δεκαετίας του ‘50 και του ’60.
Η στράτευσή μας στο ΠΑΣΟΚ, η λειτουργία μας όλα αυτά τα χρόνια και οι αγώνες που δώσαμε προκειμένου να υπηρετήσουμε το λαό, δεν μπορεί παρά να μας οδηγήσει στην έκφραση της πλήρους και κάθετης διαφωνίας με όσα συμφώνησαν οι Πολιτικοί Αρχηγοί και ο Δοτός Πρωθυπουργός της χώρας με τους υπαλλήλους της Τρόικα.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ,
Αρνούνται τη συνευθύνη και τη συνυπογραφή στο πιο αντιλαϊκό και καταστρεπτικό σχέδιο για τη χώρα.
Αρνούνται να γίνουν συμμέτοχοι στην καταστροφή του τόπου.
Αρνούνται τη συμφωνία για τη μετατροπή της χώρας σε Μπαγκλαντές της Ευρώπης.
Αρνούνται τη φτώχεια, την ανεργία, τον οικονομικό μαρασμό, τη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας.
Αρνούνται να υποβάλλουν τα σέβη τους στους τραπεζίτες και το μεγάλο παρασιτικό κεφάλαιο.
Θα είμαστε απέναντι με όλες μας τις δυνάμεις.
Κανένας μας στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δεσμεύσει, με οποιαδήποτε υπογραφή, αποφάσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τις αρχές μας, τα πιστεύω μας και τις ιδέες μας.

Δεν διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπειά μας και την ιστορία του κινήματός μας.
Δεν υποκύπτουμε στα ψευτοδιλήμματα περί σωτηρίας, γιατί δεν υπάρχει σωτηρία με την συγκεκριμένη συμφωνία, αλλά υποταγή στο σχέδιο σταδιακής χρεοκοπίας αφού ένας ολόκληρος λαός οδηγείται στον οικονομικό θάνατο.
Απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους καλούμε σε έναν αγώνα διαρκείας προκειμένου να ανατρέψουμε τις συγκεκριμένες αποφάσεις. Δεν έχουν ούτε την κομματική ούτε τη λαϊκή νομιμοποίηση.

Απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη και τα στελέχη του κινήματός μας και τα καλούμε να εκφράσουν, μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται, την αντίθεση τους, την οργή τους, την αγανάκτησή τους.
Απευθυνόμαστε στα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και τους θυμίζουμε ότι εκπροσωπούν τους πολίτες αυτής της χώρας. Δεν νομιμοποιούνται να αποφασίζουν για την καταστροφή τους, ούτε για την παράταση της θητείας μιας Κυβέρνησης της υποταγής, που δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση, βάζοντας το δικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του λαού.

Όταν οι Κυβερνητικοί εκπρόσωποι και η Τρόικα θα δίνουν τα χέρια τους και θα επικυρώνουν τη συμφωνία ξεπουλήματος του λαού και της χώρας, εμείς θα σφίγγουμε τις γροθιές μας με το λαό πού θα διεκδικεί την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ των υπευθύνων για την καταστροφή της χώρας.

Είναι ιστορικό καθήκον κάθε δημοκράτη, κάθε σοσιαλιστή στο ΠΑΣΟΚ, να είναι μπροστά στον αγώνα για τη διαφύλαξη της νομιμότητας, της ανεξαρτησίας της χώρας, της απομάκρυνσης των δυναστών, της ήττας των συμβιβασμένων και ανίκανων.

Η ανοχή τελείωσε, η αγανάκτηση ξεχείλισε.
Η καθεμιά και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν πρόκειται να υπηρετήσει ούτε τους συμβιβασμένους, ούτε τους δοτούς, μόνο το λαό και τα συμφέροντά του.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ είμαστε εμείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα τα μέτρα που θα μας βυθίσουν ακόμα περισσότερο στην φτώχεια - Μαχαίρι σε μισθούς - συντάξεις - Μονιμότητα τέλος

Τρόικα: "Έχετε 15 ημέρες προθεσμία για να συμφωνήσετε"

«Δεν υπάρχουν λόγια για την ανευθυνότητα των Ελλήνων πολιτικών»   Διαδώστε αυτό το άρθρο