Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παπαδημητρίου: Απολύτως ψευδείς οι υπαινιγμοί για το άρθρο 19

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Απολύτως ψευδείς οι σχετική υπαινιγμοί” ότι το άρθρο 19 του νομοσχεδίου σχετικά με τις ποινές και τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις που είχαν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νομό και βρέθηκαν με ελλειποί ή πλαστά στοιχεία, ήταν “φωτογραφική διάταξη”, ανέφερε στην Ολομέλεια ο υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για ρουσφετολογική διάταξη που του “φόρτωσε” η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου να φέρει στην Βουλή, υποστήριξε όπως και χθες στην Επιτροπή, ότι αυτό το επίμαχο άρθρο καθιερώνει την ενιαία διοικητική προσέγγιση στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου. Μια διάταξη που όταν εισάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο είχε χαιρετιστεί από τους φορείς. Σημείωσε πως η διάταξη αυτή δεν “αμνηστεύει” όσους έκαναν χρήση πλαστών στοιχείων αντιθέτως αυστηροποιεί αυτές τις ποινές κάτι που αποκρύπτει η αντιπολίτευση. Εξήγησε όμως την απόσυρση που έκανε του άρθρου 19 λέγοντας πως “επειδή το νομοσχέδιο συνδέεται άμεσα με το κλείσιμο της αξιολόγησης και όχι με μικροπολιτικές πρακτικές γι’ αυτό και αποφάσισα να το αποσύρω”.
Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο υποστήριξε πως αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Κυβέρνησης για την βελτίωση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Η αντιπολίτευση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, έχει σηκώσει τους τόνους της κριτικής στην κυβέρνηση τόσο σε επίπεδο ιδεολογικής αντιπαράθεσης όσο και για συγκεκριμένα άρθρα (εκτός του 19) που τα θεωρούν περίεργες… διευθετήσεις.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην Ολομέλεια “τρολάρισε” με την “ολική νεοφιλελευθεροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ” που σηματοδοτεί το νομοσχέδιο, καθώς “υιοθετεί την εργαλειοθήκη του ΟΟΑΣ που εξόρκιζε…” “αν φέρναμε εμείς αυτές τις διατάξεις θα ακούγαμε για δούλιυς του φιλελευθερισμού, για όργανα του Σόιμπλε…” ενώ είχε και ένα “καρφί” για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα λέγοντας “την ώρα που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπουν τις αριστερές ιδεοληψίες τους υιοθετώντας την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει στην Κούβα προκειμένου να παραστείς την κηδεία του Φιντελ Κάστρο…” και υπογράμμισε ότι “ο Πρωθυπουργός πηγαίνει στην Αβάνα, όπως μας είπε, για την επανάσταση… μέχρι την τελική νίκη… Όμως θα πρέπει κάποιος να πεί στον κ. Τσίπρα ότι ο Κάστρο εδώ και 50 χρόνια δεν έκανε εκλογές στην Κούβα…” και απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε “σας καταλαβαίνω, σας έχει πέσει βαρία η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά τι να κάνουμε. Ψηφίστε την και ας προσκυνάτε στην Κούβα…”.

Νωρίτερα , η πολιτική αντιπαράθεση στην Ολομέλεια είχε χτυπήσει “κόκκινο” όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Λοβέρδος ευθέως είπε πως στο συγκεκρινένο πολυνομοσχέδιο “έχουν παρεισφρήσει χαριστικές διατάξεις” και προειδοποίησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να προσέξουν να μην “γίνουν βαποράκια συμφερόντων με την ψήφο τους”. Κάτι που προκάλεσε αντεκλέσεις και διαμαρτυρίες των βουλευτών της πλειοψηφίας.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της και ασκεί δριμεία κριτική στον υπουργό όχι μόνο για το άρθρο 19 αλλά και το άρθρο 15 (με το οποίο ουσιαστικά καταργείται στα οχήματα μεταφοράς καυσίμων η τοποθέτηση συστημάτων GPS), το άρθρο 24 (που προβλέπει ότι η μη ανάρτηση στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων αποφάσεων απευθείας ανάθεσης έως τις 20.000 ευρώ δεν επηρεάζει το κύρος της σύμβασης) καθώς και το άρθρο 27 (με το οποίο προτείνεται η κατάργηση των διατάξεων που αφορούν την υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής εκ μέρους των εμπόρων που στερούνται μόνιμης υποδομής και εγκαταστάσεων χωρίς κεφάλαια κατά τη διαδικασία εγγραφής τους στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών)
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε