Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παπαδημητρίου: Μιλούσα ελληνικά μόνο για να μαλώνω τα παιδιά μου

Παπαδημητρίου: Μιλούσα ελληνικά μόνο για να μαλώνω τα παιδιά μου

Τα ελληνικά του νέου υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, σχολιάστηκαν από την ημέρα της ορκωμοσίας του.

Σήμερα, ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου ξεκινώντας την τοποθέτησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει «συγνώμη» για τα ελληνικά του… καθώς όπως είπε «τα ελληνικά μου δεν είναι στο επίπεδο που πρέπει να είναι, καθώς δεν τα χρησιμοποιούσα όσα χρόνια ήμουν στο εξωτερικό για αυτό και σας ζητώ την κατανόησή σας…» ενώ «αποκάλυψε» χαριτολογώντας ότι «τα ελληνικά τα χρησιμοποιούσε στα χρόνια που ήταν στο εξωτερικό μόνο όταν μάλωνα τα παιδιά μου…».

Τι συζητήθηκε στην επιτροπή

Mε την παρθενική εμφάνιση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και άλλες διατάξεις». Πρόκειται για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που η κυβέρνηση έχει ζητήσει να συζητηθεί και να ψηφιστεί από την Βουλή με την διαδικασία του «κατεπείγοντος».

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου υποστήριξε την διαδικασία του «κατεπείγοντος» εξηγώντας ότι «τον εν λόγο νομοσχέδιο είναι στο πλαίσιο της εφαρμογής συμφωνίας δημοσιονομικών ρυθμίσεων και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στο πλαισίου της δεύτερης αξιολόγησης. Και γι αυτό σας παρακαλώ να εισαχθεί με την διαδικασία …».

Σε αντίθεση καταψήφισαν την διαδικασία του «κατεπείγοντος» ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας επισημαίνοντας στο νέο υπουργό ότι «ξεκινάει την θητεία με μια πρακτική μη καλής νομοθέτησης, καλή νομοθέτηση που η κυβέρνηση, εδώ και καιρό έχει πάρει διαζύγιο…» και σημείωσε πως «αυτό είναι ένα νομοσχέδιο που η κυβέρνηση έπρεπε να το είχε ολοκληρώσει πριν 5 μήνες. Συνεπώς η ΝΔ δεν μπορεί να δεχθεί την διαδικασία του κατεπείγοντος γιατί είναι σαν να αποδέχεται την ανικανότητα και αβελτηρία της Κυβέρνησης…»

Αντίθετος δήλωσε και ο εισηγητή της ΧΑ, όπως και της ΔΗΣΥ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που σημείωσε πως «πίσω από τις διατάξεις που αφορούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης υπάρχουν και άλλες διατάξεις στο νομοσχέδιο που δεν έχουν καμία σχέση όπως η κατάργηση των αναρτήσεων ορισμένων συμβάσεων από το σχετικό Μητρώο» και είπε πως «δεν μπορούμε να δεχθούμε μια τέτοια διαδικασία».

Ο αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης υποστήριξε ότι το κόμμα του όχι μόνο δεν συμφωνεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά το καταγγέλλει καθώς «η συγκυβέρνηση υλοποιεί μια ακόμα σύμφωνα με δεσμεύσεις που ενισχύουν τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Ο αγορητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη την διαδικασία νομοθέτησης “ψεκάστε σκουπίστε τελειώσαμε”» και πρόσθεσε «θα μπορούσατε να τo είχατε φέρει στην ώρα τους…»

Η υιοθέτηση της διαδικασίας του «κατεπείγοντος» πέρασε κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΕΚ. Στις 6 και μισή το απόγευμα ορίσθηκε να γίνει ακρόαση φορέων.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε