Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παπαδήμο είδε ο πρωθυπουργός – Συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου

Απανωτές συσκέψεις με άρωμα ΔΕΘ και με φόντο τις γενικοτερες αλλαγές που πρέπει να προωθήσει ο πρωθυπουργός γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λουκά Παπαδήμο, μια συνάντηση που δεν είχε προαναγγελθεί. Μάλιστα αμέσως μετά ο κ. Παπαδήμος δεν εκανε δηλώσεις.

Τα σενάρια για την ενδεχόμενη ενεργοποίηση του κ. Παπαδήμου στην κυβέρνηση είχαν ακουστεί κατά τις βουλευτικές εκλογές, τον περασμένο Οκτώβριο.

Τον Σεπτέμβριο του 2009, ο κ. Γ.Παπανδρέου είχε προτείνει στον κ. Παπαδήμο να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και να αναλάβει την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής, πρόταση που τότε δεν αποδέχθηκε.

Παράλληλα, τον περασμένο Φεβρουάριο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, είχε προτείνει ο κ. Παπαδήμος να αναλάβει θέση ειδικού επιτηρητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται εκτός από τους στενούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. Νωρίτερα από το Μέγρο Μαξίμου “πέρασε” και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Ολες αυτές οι συσκέψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πρωθυπουργού ενόψει της ΔΕΘ.
Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν οτι ενδεχομένως να συζητώνται και οι ευρύτερες αλλαγές που θα προκύψουν στο κυβερνητικό σχήμα μετά την ανακοίνωση υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Την Πέμπτη συνεδρίαζει και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, τους οποίους θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα, σε ό,τι δε αφορά στο πολιτικό πλαίσιο, με το οποίο θα πορευθεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, αυτό οριστικοποιήθηκε στη σημερινή σύσκεψη, ενώ το κόμμα είναι έτοιμο να ανακοινώσει άλλες 60 έως 70 υποψηφιότητες δημάρχων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε