Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Παπαδήμος: Καλύτερα ανοιχτές επιχειρήσεις με μικρούς μισθούς παρά περισσότεροι άνεργοι

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για μειώσεις μισθών, κατάργηση 13ου και 14ου και περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων άφησε ο Λ. Παπαδήμος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή.

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο διάλογο των κοινωνικών εταίρων αλλά πάντως εξέφρασε την άποψη πως βραχυπρόθεσμα είναι προτιμότερη η μείωση μισθών, καθώς όπως είπε «είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λιγότερες αποδοχές παρά κλειστές και περισσότεροι άνεργοι….»… «Οι άνεργοι δεν έχουν κατώτατο μισθό ή 13ο και 14ο μισθό. Πρέπει να νοιαστούμε και για αυτούς. Αν η χώρα δεν τα καταφέρει να αντιμετωπίσει χρέος, οι συνέπειες θα είναι δραματικές. Καταβάλλουμε όλες προσπάθειες να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη…».
Παράλληλα ο Πρωθυπουργός προειδοποίησε πως τα περιθώρια για προσαρμογές σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους είναι πολύ μικρά.

Να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αν δεν έχει σχέδιο κάλεσε τον Λ. Παπαδήμο ο Αλ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας 2 φορές πως δεν είναι εκλεγμένος από το λαό για να λαμβάνει μέτρα αλλά από μια Βουλή, όπως είπε, που εξελέγη σε άλλες περιόδους, ενώ τον κατηγόρησε ότι τρομοκρατεί και εκβιάζει τους πολίτες.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η χώρα βρίσκεται σε πρωτοφανή χαμηλά ποσοστά ύφεσης, ταυτόσημα με Σουδάν και προειδοποίησε την Κυβέρνηση πως όσο επιμένει σε πολιτικές λιτότητας η χρεοκοπία έρχεται πιο κοντά

«Η Κυβέρνηση έχει σχέδιο για αγορά εργασίας και θα διαπραγματευτεί σκληρά με δανειστές να πετύχει καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αλλά η δυνατότητα να το κάνουμε συναρτάται με δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε οι ίδιοι στο εσωτερικό της χώρας τα προβλήματα μας» απάντησε ο Λ. Παπαδήμος.

«Αυτές οι θέσεις δεν αποτελούν ψευτοδίλημμα που τίθεται για περιορισμό
εισοδημάτων εργαζομένων.
Όλοι επιθυμούμε να αυξάνονται εισοδήματα και απασχόληση. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε συνέπειες λαθών που έγιναν για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο…» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:
“Σκληρό πόκερ” για το κούρεμα – Την ερχόμενη εβδομάδα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Η Τρόικα έρχεται ο 14ος μισθός φεύγει

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε