Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παπαδήμος: Θα γίνουν εκλογές όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της

Παπαδήμος: Θα γίνουν εκλογές όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της

Σε διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με το θέμα των εκλογών κινήθηκε ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε αν η σύνοδος αυτή θα είναι για εκείνον η τελευταία.

“Όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της, θα αποφασιστεί η ημερομηνία για τις κάλπες. ‘Αλλες σχετικές αποφάσεις, θα ληφθούν μετά τις εκλογές”, είπε ο κ. Παπαδήμος.

Όσον αφορά το ζήτημα της εποπτείας που εξακολουθεί να έρχεται στο προσκήνιο από ευρωπαίους αξιωματούχους, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «δεν συζητείται ούτε είναι αποδεκτή η τοποθέτηση επιτρόπου στην Ελλάδα». Είπε ακόμη πως έχει συμφωνηθεί ότι η παρουσία της τρόικας θα ενισχυθεί και σχετικά με την ομάδα δράσης ανέφερε ότι «την τεχνική βοήθεια και τη ζητήσαμε και τη στηρίζουμε και έχει αρχίσει να συμβάλει θετικά στη λειτουργία του κράτους».

Γυρίζω στην Αθήνα περισσότερο αισιόδοξος, είπε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Είναι σαφές πλέον ότι η ανάπτυξη είναι κορυφαία προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ενωση, συμπλήρωσε.

Ο κ.Παπαδήμος είπε επίσης ότι η Ελλάδα μπορεί να διαψεύσει όλους εκείνους που προξοφλούν την αποτυχία της.

Πρόσθεσε ότι έγινε δεκτό από όλες τις πλευρές ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μέτρα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη χωρίς καθυστέρηση.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός έχει έρθει η ώρα να αντικαταστήσουμε τον κύκλο της ύφεσης από έναν ενάρετο κύκλο ανάπτυξης, τονίζοντας ότι αυτό είναι πλέον κατανοητό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Έθεσε ως προτεραιότητες:

– την αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ με προτεραιότητα προγράμματα που στηρίζουν τις επιχειρήσεις και δίνουν δουλειά σε ανέργους,

– την αξιοποίηση πόρων για να «ξεκολλήσουν» τα έργα κατασκευής αυτοκινητοδρόμων,

– την εξεύρεση πόρων για στήριξη των επενδύσεων

– την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για επαρκή χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας

– την καλύτερη οργάνωση των εξαγωγών για να σταθεροποιηθεί η καλή εικόνα των τελευταίων χρόνων,

– την επιτάχυνση των διαδικασιών για αξιοποίηση των ΑΠΕ και των υποθαλάσσιων πηγών ενέργειας.

Επιπλέον, υπογράμμισε τις προσπάθειες για έναν αποδοτικότερο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, για τον περιορισμό της παραοικονομίας, καθώς και για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα.

Ακόμη, είπε ότι φεύγει αυτή τη φορά από τις Βρυξέλλες έχοντας την πεποίθηση ότι τα πράγματα μπορεί να οδηγηθούν σε καλύτερο δρόμο, κυρίως επειδή η ΕΕ έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να στηρίξει την Ελλάδα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε