Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Παπαδήμος: δεν είναι σωστό να κόβεται το ρεύμα, αλλά…

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Παραδέχεται ο πρωθυπουργός ότι είναι χαράτσι το τέλος μέσω ΔΕΗ, παραδέχθηκε ότι δεν είναι σωστό να κόβεται το ρεύμα, αλλά το χαράτσι μένει.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα, ο κ. Παπαδήμος είπε χαρακτηριστικά πως:
“Δεν το θεωρώ και εγώ σωστό να κόβεται ρεύμα σε συμπολίτες που πραγματικά αδυνατούν.” Συμπλήρωσε ωστόσο ότι “το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο για να περιοριστεί η απόκλιση από τα δημοσιονομικά αποτελέσματα.”
Δηλαδή το χαράτσι ήρθε και θα μείνει, το μόνο περιθώριο που άφησε ο Πρωθυπουργός είναι η φοροελάφρυνση όσων έχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά και η απαλλαγή (ελαχίστων όμως όπως προκύπτει από το ρεπορταζ του newsit) βάσει πολύ αυστηρών προϋποθέσεων.
Όπως επιβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός “πολύτεκνοι με χαμηλό εισόδημα, άτομα με αναπηρία, προστάτες ατόμων με αναπηρία και μακροχρόνια άνεργοι…” θα έχουν μειωμένο τέλος, ενώ “για τη νέα χρονιά περισσότερες δόσεις στην καταβολή του”.
Έντονο ήταν το σχόλιο της Α. Παπαρήγα μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού αναφέροντας πως θα “περίμενα με ότι θα είχε αρχίσει διαδικασία κατάργησης του χαρατσιού γιατί η κατακραυγή είναι πανελλήνια και η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει ένα βήμα πίσω. Εμείς όταν εννοούμε κατάργηση εννοούμε κατάργηση για όλους. Είναι Πολιτική επιλογή το χαράτσι και είναι διαρκείας. Τα μέτρα που λαμβάνονται υπερβαίνουν την κρίση. Είναι παγιοποίηση της κατάστασης.”

Διαβάστε επίσης:
Οι ΤΕΛΙΚΕΣ αποφάσεις για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Εκδόθηκε η εγκύκλιος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε