Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Παπαδήμος προς υπουργούς: Κόψτε κι άλλο τις δαπάνες στα υπουργεία σας

Παπαδήμος προς υπουργούς: Κόψτε κι άλλο τις δαπάνες στα υπουργεία σας

Ο κ. Παπαδήμος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επεσήμανε ότι αυτή η μείωση δεν θα γίνει με οριζόντιες περικοπές.

Σύσταση στους υπουργούς να προχωρήσουν σε μελέτες περιστολής των δαπανών των υπουργείων τους, δεδομένου ότι η χώρα έχει δεσμευτεί για μείωση των δημοσίων δαπανών κατά 5,5% για την περίοδο 2013-2014, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Παπαδήμος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επεσήμανε ότι αυτή η μείωση δεν θα γίνει με οριζόντιες περικοπές και πρόσθεσε ότι οι μελέτες πρέπει να είναι έτοιμες έως την άφιξη της τρόικα τον Ιούνιο, ενώ το τεχνικό κλιμάκιο αναμένεται στη χώρα μας ένα μήνα πριν.

Αναφερόμενος στη ρευστότητα της οικονομίας επεσήμανε ότι αυτή υποβοηθείται πολύ από τη συμφωνία για το PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σημειώνοντας ότι κατά τον μήνα που διανύουμε υπάρχουν ενδείξεις για μικρή αύξηση των καταθέσεων.

Επίσης, ο κ. Παπαδήμος είπε ότι μέσα στον Απρίλιο θα εισρεύσουν πόροι στην οικονομία από τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, το Ταμείο Εγγυήσεων και από το “risk sharing instrument”, από το οποίο θα χρηματοδοτηθούν τα μεγάλα έργα, όπως οι οδικοί άξονες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πολυνομοσχέδιο “σαρώνει” τα ακίνητα – Κοροϊδία με τους ημιυπαίθριους που θα τους ξαναπληρώσουμε ως τεκμήριο – Τι προβλέπει αναλυτικά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε