Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Παπαδήμος προς υπουργούς: Μην κάνετε του κεφαλιού σας

Λίγες μέρες έμειναν πριν τελειώσει η «ζωή» της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά η προεκλογική περίοδος είναι η πιο κρίσιμη για όσα θα έρθουν.

Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, θέλει να αποφύγει τις… προεκλογικές κακοτοπιές. Έδωσε λοιπόν εντολή, μέσω του υπουργού Επικρατείας, προς όλους τους υπουργούς να προσέχουν τι καταθέτουν στη Βουλή, τι ανακοινώνουν και τι αποφασίζουν. Μάλλον αφορμή γι’ αυτή την απόφαση αποτέλεσε η ρήξη με τον Γιώργο Μπαμπινιώτη.

Εντός της ημέρας ή εντός των επόμενων ημερών, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος, θα στείλει τις… οδηγίες και γραπτώς προς τους υπουργούς. Θα τους ζητά (κατ’ εντολήν Παπαδήμου) να ενημερώνουν το πρωθυπουργικό γραφείο πριν προχωρήσουν σε τροπολογίες ή άλλες υπουργικές αποφάσεις!

Εξάλλου, όπως τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα ή αμφιβολίες. Το κλίμα για την χώρα είναι πολύ βελτιωμένο και αυτή είναι η διαπίστωση από τα ταξίδια των υπουργών στο εξωτερικών, τόνισε ο κ. Καψής, σημειώνοντας ότι «πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα ή αμφιβολίες και αυτό δεν είναι μόνο θέμα πρωθυπουργού ή κυβέρνησης αλλά όλων των κομμάτων και της κοινωνίας».

Συμπλήρωσε δε ότι ο Ιούνιος θα είναι μια σημαντικός μήνας για την πορεία της χώρας και γι’ αυτό η κυβέρνηση εργάζεται για να διαμορφώσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.

Όσον αφορά στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως είναι πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση και μέχρι το Πάσχα το υπουργικό συμβούλιο θα εκδώσει πράξη για τους όρους της διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά το άδειασμα, το τηλεφώνημα Παπαδήμου σε Μπαμπινιώτη – Απειλεί να παραιτηθεί ο υπουργός Παιδείας – “Αγκάθι” η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε